2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Globál 09:00

Belföld

Orbán Viktor: A politikában nincs ezüstérem

15 éves a Nézőpont Intézet! Az alkalomból Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mondott, melyet a HírTV-n és Facebook-oldalunk élőben közvetített.

A politikában vagy győzelem van, vagy vereség - szögezte le Orbán Viktor a Nézőpont Intézet megalakulásának 15. évfordulója alkalmából rendezett konferencián. A miniszterelnök hangsúlyozta:

ha szabad és szuverén Magyarországot szeretnénk, akkor szükség van nézőpontra, nézőpontokra, magyar kutató és elemző intézetekre.

A kormányfő szerint

a választások előtt 5-6 hónappal nagy arányban vezetni veszélyes dolog, mégis szembe kell nézni azzal az intellektuális kihívással, hogy a választók bíznak a jelenlegi kormányban.

Beszédében úgy fogalmazott: 

elegendő, ha a következő 5-6 hónapban bravúrok bemutatása nélkül, tisztességesen, becsületesen, napi sok-sok órát dolgozva, az emberek megélhetését szem előtt tartva elsősorban, elvégezzük a munkánkat. (...) Az olimpián a második hely, az egy megsüvegelendő teljesítmény, ezüstérmet adnak érte, de a politikában nincs második hely. Nincsen ezüstérem, csak két dolog van: vagy győzelem, vagy vereség

A rezsiharc örök

A rezsiharc örök és ez a mostani, előttünk álló választáson sem lesz másképpen - mondta Orbán Viktor.

Vagyunk mi, akik a rezsit csökkentettük, alacsonyan akarjuk tartani. És vannak, akik azt mondják, hogy ez észszerűtlen, hagyni kell, hogy a piac szabályozza ezt a kérdést, az emberek majd fogyasztanak inkább kevesebbet, és fölmondják a liberális tankönyveket.

Ennek, ha politikai gyakorlattá vagy kormányzati tevékenységgé válik, az lesz az eredménye, hogy megemelkednek a megélhetési költségek - mutatott rá.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 2006-ban megalakult Nézőpont Intézet az elmúlt három választás fényében jól szokta megítélni a várható végeredményt. Hozzátette:  egy nagyarányú választási siker megszületéséhez először elemzésre van szükség, majd tervezésre, ezután pedig dolgozni kell, "jön a meló", és a végén kihirdetik az eredményt. Egy komoly választási győzelemhez, az egymásra következő választási győzelmekhez pedig még inkább nagyon sok munkát kell elvégezni.

A győzelmet nem fújja be a szél, kétharmada nincs az embernek véletlenül, különösen nem kétszer vagy háromszor egymás után

- fogalmazott.

A miniszterelnök a 2006-os őszödi beszéd utáni időszakot a hazugság korának nevezte. A kormányfő George Orwellt idézve azt mondta: a hazugság korában kimondani az igazat, forradalmi tettnek számít. Hozzátette: így ha a Nézőpont Intézet 2006-os megalakulására gondolnak, akkor nyugodtan minősíthetik az intézetet egy forradalmi szervezetnek. A Nézőpont szerinte egy olyan intézményként jött létre, amely akkor is ki merte mondani, hogy "kettő meg kettő az négy", amikor mindenki az ellenkezőjét harsogta.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Korózs Lajos betiltotta volna azt a vakcinát, aminek az életét köszönheti

A keleti vakcinák elleni támadásokat a baloldal tavaly novemberben, már az első pillanatban elkezdte. 2021. november 27.

A magyar embereket sértegeti az ellenzék

Jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van náluk - hangsúlyozta Hollik István. 2021. november 27.

Tarlós István: A Városháza ügynek a rendőrségen van a helyV

A volt főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: ezt az ügyet aligha lehetséges egy önkormányzati vizsgálóbizottság keretei között tisztázni. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt - jelentette be szombat este Naftali Bennett izraeli miniszterelnök.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!