2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: A magyaroknak nem magyarázatra van szükségük, hanem vakcinára

A koronavírus-járvány elleni legújabb kormányzati döntésekről is beszél Orbán Viktor miniszterelnök, aki péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának ad interjút – számol be az Origo.

  • Orbán Viktor: A magyaroknak nem magyarázatra van szükségük, hanem vakcinára

Ha elkezdünk beszélni valamilyen feladatról, akkor megnevezzük a problémát, és utána megmutatjuk, hogyan lehet kijavítani a problémát. A magyar nyelv a szíve közepének megy a problémának - mondta.

Szerinte a brüsszeli kultúra inkább a francia kultúrához hasonlít. Nem lehet azzal kezdeni, hogy van egy problémánk, amit meg kell oldani, hanem először az uniót és az országot kell dicsérni, utána lehet csak a problémáról beszélni - fejtette ki.

Úgy vélte, nem lehetett azt mondani, ami az igazság, nyers magyar módon, hogy Nagy-Britanniában, Izraelben, Oroszországban több embert oltottak be, mint az unióban, nem kellene szembenézni a tényekkel?

A miniszterelnök kifejtette, hogy

az AstraZeneca-vakcina jóváhagyásának lassúságát számon kérte a lengyel miniszterelnök.

A magyaroknak nem magyarázatra van szükségük, hanem vakcinára - emelte ki. Az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli vakcinabeszerzés lassú - húzta alá. Vakcina kell, mert az jelenti az életet - folytatta.

A verseny az egyetlen olyan dolog, ami kikényszeríti a megfelelő helyzetet, ezért fontos, hogy több vakcinát engedélyezzenek - mondta. Egyes cégeknek milliószám állnak a raktáraikban, de Brüsszel nem adja ki az engedélyt, pedig már rengeteg embert beoltottak - említette a Brüsszel lassúságát a miniszterelnök.

Nem akarok huzakodni Brüsszellel, mert az politikai huzakodás, itt nem politkáról van szó, hanem emberéletekről

- emelte ki a miniszterlenök annak kapcsán, hogy majd a járvány után lesz idő arra, hogy a tagállamok megvizsgálják, jó döntés volt-e Brüsszelre bízni a vakcinabeszerzést. Mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret - érzékeltette.

Az orosz vakcinát ügyében ma Moszkvában van Szijjártó Péter külügyminiszter,

Kína pedig akkor fogja küldeni a vakcinákat, ha Magyarországon megkapja a vészhelyzeti használati engedélyt.

Fontosnak nevezte a miniszterelnök, hogy

a Vajdaságban már oltanak a kínai oltóanyaggal,

így nem kell messzire utazni, hogy tanulmányozni tudják a szakemberek.

A korlátozásokat addig nem lehet feloldani, amíg nem kezdődik meg a tömeges oltás

- mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódó:

Újabb nagy moszkvai bejelentés Szijjártó Pétertől

Origo, Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!