2021. március 9.,
kedd, Franciska, Fanni napja

Orbán Viktor: A magyar alkotmány az egyén és a közösség egyensúlyára törekszik

MTI

2020. március 6., péntek 12:50, frissítve: péntek 17:21

Azok akik a közösségi érdeket az egyén szükségtelen korlátozásának tartják általában korlátoznák a fegyveres testületek munkáját is - erről beszélt Orbán Viktor a rendőrség 100 éves fennállásának évfordulóján tartott beszédében. A miniszterelnök hangsúlyozta: jelenleg egy nemzetközi vita folyik arról, hogy a közösségek vagy az egyén védelme a fontosabb. A kormányfő hozzátette: a magyar kormány az alkotmányban is az egyén és a közösség egyensúlyára helyzete a hangsúlyt.

A rend a szabadság alapja - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén.

"Ezért megvédjük a határokat, megfékezzük a migránsokat, az áldozatok oldalán állunk, elítéljük és felszámoljuk a börtönbizniszt, gyermekeinket egészséges családi és nemzeti öntudatra neveljük, rendőreinket támogatjuk, és büszkék vagyunk a sikereikre"

- mondta a kormányfő, kijelentve: "az idő is minket igazol" ebben a vitában.

Úgy fogalmazott: a liberális és globális illúziók kora után "itt kopogtat az ajtónkon" a kijózanodás kora, látható ez például az Európában is változó, keményebb migrációs politikában és a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben.

 

MTI, Hír TV