2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Orbán Viktor: Jövőre sikerülhet helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

Orbán Viktor: Ez egy ijesztő dolog

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, azok közé tartozik, akik nem változtatták meg a véleményüket az őszödi beszédről.

Ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, becsapta az embereket, majd elvette az emberek pénzét, és csődbe vitte az országot, ma ez az ember a baloldal vezetője.

Nemzeti konzultáció

Orbán Viktor elmondta, hogy jövőre sikerülhet minden gazdasági lépéssel helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat. A miniszterelnök szerint a nemzeti konzultáció fontos gyakorlata beépült a magyar politikába.

Valamikor az 1990-es évek elején törekedtünk arra, hogy olyan kormányok lesznek, amelyek két választás között is lehetőséget adnak arra, hogy elmondják a véleményüket az emberek.

Orbán: Járvány-és migrációs hullámok jönnek

Orbán Viktor felidézte, hogy az alaptörvénytől kezdve a migrációig rengeteg kérdésben volt nemzeti konzultáció. Ez nagy vívmánya a mai politikai életnek. A járvány meg fogja változtatni az életünket, nehéz évtized előtt állunk, és ennek egyik eleme lesz, hogy járvány- és migrációs hullámok lesznek - mondta a kormányfő.

Erre fel kell készülni, és az emberek elmondhatták, mik azok a biztos pontok, amire szükség van - tette hozzá.

Egyetértési pontokat hozunk létre a nemzeti konzultáción.

 Következmények

A  kormányfő szólt arról is, hogy konzultáció után következmények lesznek. Az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium - tette hozzá. Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, és erről hétfőn a parlamentben beszél majd.

"Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk"

Orbán Viktor elmondta, hogy már korábban születtek döntések arról, hogy 5,5 százalék felett legyen az idei növekedés.

Ez minden emberi számítás szerint sikerülni fog, és akkor nagy dolgokat tudunk csinálni.

A miniszterelnök közölte, hogy erre a pénz munkából van.

Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk 

- tette hozzá.

Az uniós helyreállítási pénzek hitelek

Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország - mondta a kormányfő. 2010 után munkaalapú gazdaság van, és többen dolgoznak mint korábban bármikor.

Az uniós tagság azért fontos, mert piacot ad Magyarországnak. 

Az utolsók között leszünk az unióban, ha egyszer befejezi a pályafutását - tette hozzá.

Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ kérdésekben.

Ezért vegye fel mindenki az oltást

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem beszél le senkit a maszkviselésről, és legyen óvatos. 

Lesz negyedik hullám, nem hiszem, hogy megáll a magyar határnál. A beoltottak arányától függ a negyedik hullám súlyossága.

Orbán Viktor közölte, hogy a védekezéshez szükséges a cselekvőképesség fenntartása. A rendkívüli jogrend állapota marad az év végig.

Az elszigetelés nem oldja meg a vírus okozta problémát.

Aki felveszi az oltást, annál rendkívül alacsony a súlyos megbetegedés kockázata.

Orbán Viktor: Mindenki győzze le a rossz szokásait

Orbán Viktor közölte, hogy a fiatalok azt hiszik, hogy a vírus nem érinti őket, éppen ezért ők is oltassák be magukat. Amíg nincs baj, a magyar ember addig nem csinál olyat, amit nem akar. Mindenki győzze le a rossz szokásait - mondta a kormányfő.

Miről beszélt Orbán Viktor Ferenc pápával?

Orbán Viktor szólt arról is, hogy óriási esemény volt az eucharisztikus kongresszus Budapesten. 30 éve történt, hogy a hivatalban lévő pápa elment az eucharisztikus kongresszusra, meg akart bennünket látogatni, fontosak vagyunk neki. Személyesen meg is erősített a megbeszélés a Szentatyával, kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet - mondta Orbán Viktor.

Egyetértettünk a családok kérdésében, a Szentatya világossá tette, hogy a családok védelme érdekében folytatott harcunk fontos Európa jövője szempontjából.

A család apa, anya és gyerek, ebben nincsen vita - ismertette a pápa álláspontját Orbán Viktor. A pápa láthatta, hogy Magyarországon szemben Nyugat-Európával szabad a zsidó élet - tette hozzá a kormányfő.

Nyugaton nagyon súlyos terrorista merényleteket követnek el a zsidó közösségek ellen, és ezt mindenki tudja.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezés Olaszliszkán

15 éve lincselték meg Szögi Lajos tanárt Olaszliszkán. A gyilkosság évfordulóján a településen emlékezik 18 órától a Mi Hazánk, a MÖM és a Betyársereg. A helyszínen van tudósítónk Csápenszky Erna. 2021. október 15.

Össze-vissza beszél Karácsony Gergely

Nacsa Lőrinc (KDNP) Híradónknak elmondta, Karácsony Gergely nemcsak miniszterelnök-jelöltként, de főpolgármesterként is megbukott. 2021. október 15.

Beindult a fűtésszezon: nő a balesetek száma

Október közepétől hivatalosan is beindul a fűtésszezon. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!