2019. november 19.,
kedd, Erzsébet napja

Orbán Viktor: A kisnyilasok állnak össze a kommunistákkal

2019. október 21., hétfő 21:45

Beteg dolognak tartja, ha valaki videó felvételt készít a szexuális együttlétéről - többek között ezt mondta a miniszterelnök az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor a jobbik országgyűlési képviselőjének arra felvetésére reagált, miszerint a kormányfő nem ítélte el megfelelőképpen a győri polgármester tettét.

427 milliárddal forinttal több jut többet az egészségügyre, mint 2010-ben - hangsúlyozta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Jakab Péternek adott válaszában. A miniszterelnök emlékeztette a jobbik frakcióvezetőjét, hogy jelenlegi szövetségese Gyurcsány Ferenc kormányázása idején a csőd szélére sodorta az egészségügyet.

A párbeszéd országgyűlési képviselője szerint rossz Budapest finanszírozása. Tordai Bence hozzátette, hogy a fővárosnak bővíteni kellene a jogköreit is.

A miniszterelnök emlékeztetett: közel 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik és jelenleg is több mint 4000 milliárd forintnyi fejlesztés folyamatban van több.

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy Borkai Zsolt méltó-e az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékra.

"Beteg dolognak tartom, hogyha valaki a saját maga készít, vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről" - fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő nyilvánvalóvá tette, hogy a fidesz számára elfogadhatatlan a Borkai ügy ezért kellett távoznia a győri polgármesternek a pártból.

Orbán Viktor hozzátette, hogy amennyiben törvényjavaslatot nyújt be a Jobbik az ügy kapcsán, amelyet az olimpiai bizottság jóváhagy, a Fidesz azt nagy valószínűséggel támogatni fogja.

Hír TV