2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Orbán Viktor: A Jobbik az egyetlen olyan párt, melyet kilóra megvettek!

2020. április 27., hétfő 12:45

Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt a képviselői kérdésekre az Országgyűlésben.

 

 

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormányfőt az azonnali kérdések órájában.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, egy olyan gazdasági rendszer működik itthon, amikor a munkaadók és munkavállalók meg szoktak egyezni egymással évenként. A minimálbér kérdésében is meg szoktak állapodni. Nem osztom azokat az osztályharcos szempontokat, amiket ki akarnak provokálni. Orbán Viktor elmondta, hogy válság idején a vádaskodás helyett az ország érdeke lett volna fontosabb. Az utóbbit egyetlen percig sem tették - mondta a kormányfő. Ha az ország bajban van, akkor Önökre nem lehet számítani - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor Jakab Péternek azt is elmondta,

a Jobbik az egyetlen olyan párt, amit kilóra megvettek, és erről mindenki tud, és mindenki beszél.

Ha ezt nem találják elégségesnek, akkor újdonsült szövetségeseinek a vörösbáróival is beszélhetnek. Önök régóta a baloldal szekerét tolják, és a

Jobbik nem jobbik, hanem ballik, és mostanra végérvényesen baloldali párttá vált.

A folytatásban Orbán Viktor Mesterházy Attilának kifejtette, hogy sajnálja, hogy Mesterházyt is egy kalap alá vette a Jobbikkal, mert tévedett. Örömtelinek nevezte a miniszterelnök, hogy az MSZP képviselője szurkol a válságkezelés sikerének. Orbán Viktor elmondta, hogy számos lezártnak tűnt kérdés nyílt újra, és itt a lehetőség, hogy korábban evidensnek gondolt kérdéseket újragondoljanak. 

A kormány kész az érdemi egyeztetésre az ellenzékkel gazdaságstratégiai kérdésekben.

 

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) azt válaszolta, hogy csábító, hogy a munkahelyteremtés gazdasági vonatkozásairól vitázna, akkor nagy előnye legyen. Abban a kormányban, amiben Ön is szolgált, annak eredményeként 3,6 millió ember dolgozott 2010-ben, míg most a válság előtt 4,5 millió. A kormányfő közölte, hogy az ellenzék és a kormány is ugyanazokból az adatokból dolgozik. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hoz létre a kabinet. Orbán Viktor elmondta, hogy nem tudják eltörölni a múltat, és

Ön itt ült a parlamentben, amikor az összes megszorító intézkedést bevezette a szocialista kormány.

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy

a munkanélküli segély három hónapig jár, mire az lejár, mindenkinek lesz munkája.

Nem lesz olyan ember, akinek ez az időszak kifut, az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból, vagy a magyar államtól. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék és a kormány is teljesen másként gondolkozik a nagyberuházásokról. Az utóbbiakat fel kell gyorsítani, és növelni kell a számukat – tette hozzá. Akinek nincs munkája, és kiment alóla a munkanélküli segély, annak munkahelyet teremtenek vagy a vállalati, vagy az állami szektorban.

HírTV