2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

  • Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

A járvány legnehezebb két hete előtt állunk - erre figyelmeztetett Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videójában.

A miniszterelnök elmondta, egy nagyon különleges orvoscsoporttal, úgynevezett járványmatematikusokkal találkozott, akik arról tettek jelentést, mi fog történni a következő napokban és hetekben.

A kormányfő jelezte: mindennek fényében csupa rossz híre van.

 

A járvány elleni védekezésről is tárgyalt Orbán Viktor a török külügyminiszterrel

A járvány elleni védekezésről és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor, Törökország külügyminiszterével. A magyar kormányfő a Karmelita kolostorban fogadta Mevlut Cavusoglu-t.

Szóba került a Gazdaság-újraindítási Akcióterv is, amellyel a magyar kormány bértámogatással, hitelmoratóriummal, adócsökkentésekkel, kisvállalkozói ingyen hitellel segíti a válságból való kilábalást.

 

Orbán Viktor V4-egyeztetésen, majd az EU-csúcson vesz részt

Megkezdődött a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek online egyeztetése, amely megelőzi a 27 uniós tagország állam- és kormányfőinek szintén videokonferencia formájában megszervezett kétnapos csúcstalálkozóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délután.

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács tagjai csütörtökön kezdődő kétnapos, videokonferencia keretében tervezett csúcstalálkozójukon a koronavírus okozta világjárvány alakulásáról és az egészségügyi veszélyekre való felkészültségről tartanak megbeszélést, továbbá megvitatják a biztonság és védelem kérdéseit, valamint a déli szomszédsággal fennálló kapcsolatokat.

Havasi Bertalan emlékeztetett: miközben az uniós tagállamok körében egyre nagyobb az elégedetlenség és a felháborodás a nyugati vakcinaszállítmányok hiánya és sorozatos késlekedése miatt, a magyar kormány más utat választott; a lehető legtöbb vakcinát szerzi be a lehető legtöbb forrásból. Így 3,5 millióval több embert tud beoltani, mint egy hasonló méretű EU-tagország. Minden oltás jó, ami hatékony, biztonságos és megvédi az emberek életét - ismételte meg a magyar kormányzati álláspontot a sajtófőnök.

 

A kép forrása: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldala

HírTV, MTI, Facebook

Kapcsolódó anyagok:

Uniós csúcs kezdődik

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!