2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

  • Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

A járvány legnehezebb két hete előtt állunk - erre figyelmeztetett Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videójában.

A miniszterelnök elmondta, egy nagyon különleges orvoscsoporttal, úgynevezett járványmatematikusokkal találkozott, akik arról tettek jelentést, mi fog történni a következő napokban és hetekben.

A kormányfő jelezte: mindennek fényében csupa rossz híre van.

 

A járvány elleni védekezésről is tárgyalt Orbán Viktor a török külügyminiszterrel

A járvány elleni védekezésről és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor, Törökország külügyminiszterével. A magyar kormányfő a Karmelita kolostorban fogadta Mevlut Cavusoglu-t.

Szóba került a Gazdaság-újraindítási Akcióterv is, amellyel a magyar kormány bértámogatással, hitelmoratóriummal, adócsökkentésekkel, kisvállalkozói ingyen hitellel segíti a válságból való kilábalást.

 

Orbán Viktor V4-egyeztetésen, majd az EU-csúcson vesz részt

Megkezdődött a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek online egyeztetése, amely megelőzi a 27 uniós tagország állam- és kormányfőinek szintén videokonferencia formájában megszervezett kétnapos csúcstalálkozóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délután.

Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács tagjai csütörtökön kezdődő kétnapos, videokonferencia keretében tervezett csúcstalálkozójukon a koronavírus okozta világjárvány alakulásáról és az egészségügyi veszélyekre való felkészültségről tartanak megbeszélést, továbbá megvitatják a biztonság és védelem kérdéseit, valamint a déli szomszédsággal fennálló kapcsolatokat.

Havasi Bertalan emlékeztetett: miközben az uniós tagállamok körében egyre nagyobb az elégedetlenség és a felháborodás a nyugati vakcinaszállítmányok hiánya és sorozatos késlekedése miatt, a magyar kormány más utat választott; a lehető legtöbb vakcinát szerzi be a lehető legtöbb forrásból. Így 3,5 millióval több embert tud beoltani, mint egy hasonló méretű EU-tagország. Minden oltás jó, ami hatékony, biztonságos és megvédi az emberek életét - ismételte meg a magyar kormányzati álláspontot a sajtófőnök.

 

A kép forrása: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldala

HírTV, MTI, Facebook

Kapcsolódó anyagok:

Uniós csúcs kezdődik

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!