2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor a Fox News-nak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak, a Fox News sztárriporterének adott exkluzív interjújában, szemlézte a hirado.hu. Carlson műsorait esténként több mint ötmillió néző követi a mértékadó, konzervatív amerikai hírtelevízión.

  • Orbán Viktor a Fox News-nak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

A Fox News-nak adott tolmács nélkül, angol nyelven készült beszélgetésben szóba került, hogy Joe Biden amerikai elnök 2020-as kampánykörútja során bírálta Magyarországot. Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki támogatta Donald Trump újraválasztását, Trump pedig dicsérte a magyar miniszterelnök határbiztonsági és terrorizmusellenes politikáját, valamint a keresztény közösségek védelmére és segítésére irányuló törekvéseit szerte a világon. A miniszterelnök azt mondta Tucker Carlson műsorvezetőnek, hogyBIDEN NEM BESZÉLI A MAGYAR NYELVET, EZÉRT NEM IS ISMERHETI IGAZÁN MAGYARORSZÁGOT, ÉS NEM ÉRTHETI A SZÓBAN FORGÓ KÉRDÉSEKET,amikor ilyen megjegyzéseket tesz, mint például, hogy Magyarországon „totalitárius rezsim" van felemelkedőben.

„Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt" – mondta a miniszterelnök.

Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára"- hangsúlyozta.

Orbán Viktor a tágabb politikai kérdésre is kitért, miszerint a Bidenhez hasonló baloldali politikusok nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát.

A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb"– mondta. „Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány" – húzta alá.

ORBÁN VIKTOR SZERINT BIDEN ÉS A DEMOKRATA PÁRT NEM TUDJA ELFOGADNI AZT A SIKERT, AMIT MAGYARORSZÁG A SZERB ÉS HORVÁT HATÁROK VÉDELMÉBEN ELÉRT.

A kormányfő továbbá azzal érvelt, hogy – ellentétben azzal, amit a demokraták állítanak – a haza védelmében és a határok biztonságának megőrzésében nincs semmi gyűlöletkeltő vagy idegengyűlölő.

„A nemzeti szuverenitás Istentől és a természettől származik. Minden velünk kezdődik. Ez a mi hazánk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Meg kell erősítenünk a határainkat" – szögezte le.

De azt nem mondhatja senki, hogy ez egy szép ország, szeretnék idejönni és itt élni, mert itt szebb az élet. Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal

– fogalmazott a miniszterelnök.

A miniszterelnök Soros Györgyről azt mondta az interjúban, írja a Mandiner, hogy ő „megtestesít mindent, ami nem jó ennek az országnak". Soros szerinte az a fajta ember, aki nem tiszteli ennek az országnak a hagyományait, neki van egy „meggyőződésnek" nevezett filozófiai ideológiája, és arra szeretne bennünket kényszeríteni, hogy az ő általa kijelölt utat kövessük az élet megváltoztatása irányába. Mint például a migrációt illetően.

- Tehát azért támadták meg Önöket, mert ellenálltak az ország befolyásolására tett kísérletének, vetette fel Carlson.

Előre látható volt, hogy ez így lesz. Ismerem a brüsszeli bürokratákat. Ők imádják a globális megközelítést, nem szeretik a nemzeti identitást,

úgy gondolják, hogy a nemzeti identitás valami avítt dolog. A föderalista új vonalé a jövő, mely magasabb erkölcsi mércét képvisel, és ők jobban tudják, hogy a történelem merre is halad. Ez a brüsszeli baloldali, liberális, progresszív életfelfogás. Ezért biztos voltam, hogy ha megkérdőjelezzük az alapvető intellektuális vagy ideológiai alapvetéseket, akkor azonnal vissza fognak vágni. És pontosan ez is történt. De tudtuk, hogy így lesz. A gendertémában, a migráció témájában, a jóléti társadalom helyett a munkaalapú társadalom felépítése témájában, az adók témájában, tehát minden olyan téma esetében, mellyel kapcsolatosan az elképzeléseink nem esnek pontosan egybe a brüsszeli bürokratáknak a progresszív jövővel kapcsolatos elképzeléseivel, azonnal kritikát fogalmaznak meg velünk szemben. De hát ez a magyar életforma. Nem vagyunk meglepve, hozzá vagyunk már szokva" – részletezte a miniszterelnök.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!