2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

  • Orbán Viktor: 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek

Jó hírek a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, Magyarországon szerencsére sok nyugdíjas van. Ez jó dolog, mert élnek a szüleink és a nagyszüleink. A kormányfő közölte, hogy itthon olyan nyugdíjrendszer van, ami a beszedett adókból áll. Itthon nem lehetett közösségi tőkét felhalmozni, és annak a hozamából fizetni a nyugdíjat - tette hozzá.A nyugdíjasok tartottak fenn minket, tehát a dolog egy utólagos elismerés.

80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek

Orbán Viktor elmondta, hogy a magasabb gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium, amit novemberben fizetnek ki. Mindenkinek egységesen adják oda a 80 ezer forintot - tette hozzá.Az év második felére eső magasabb inflációt is korrigálni kell, így lesznek olyan nyugdíjasok akik a 80 ezer forinton felül 100 ezer forintot is kaphatnak.

Ebben az esetben fizethetik ki a teljes 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben azt vállalta, hogy kijavítják a Gyurcsány-kormány hibáit. Mára sikerült úgy átszervezni a magyar gazdaságot, hogy a következő év elején kétheti plusz nyugdíjat ki tudnak fizetni, de ha sikeres lesz a kormány gazdaságpolitikája, akkor február elején akár a teljes 13. havi nyugdíjat ki lehet fizetni - mondta a kormányfő.Az utóbbi még egyáltalán nem biztos. 

Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig

Orbán közölte, hogy szinte biztosan 5,5 százalék felett lesz a gazdasági növekedés. A pandémia az idősek mellett a gyermeket nevelő családokat terhelte meg. A nagyobb növekedésből származó pluszpénzt pedig a gyermeket nevelő családok kaphatják meg - mondta a kormányfő.Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig.

Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon

Orbán Viktor közölte, hogy sok országban gáz van, mert nincs gáz. 2002-2010 között többszörösére emelték a gáz és az áram árát - tette hozzá.Magyarországnak van egy rossz története, mivel 2002-ben nem ígértek gázáremelést.

Nagy csata volt a nemzetközi cégekkel és Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt. Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon, és az áram a második legolcsóbb. Mi vesszük az energiát, mert nincsenek ilyen forrásaink - mondta a kormányfő.

Orbán: A politikai kritikákat és az energiaellátást nem lehet összekötni

Orbán Viktor elmondta, hogy Nyugat-Európában olyan gázáremelések vannak, amitől itthon már elszoktunk. A politikai kritikákat és az energiaellátást nem lehet összekötni, és az oroszokkal meg kellett egyezni - mondta a kormányfő.

Ez történne, ha világpiaci árat fizetnénk

A kormányfő arról is beszélt, hogy az ukránok szempontjait nem tudjuk figyelembe venni. A magyar emberek érdekeihez kell igazítani a lépéseinket gázügyben is - mondta Orbán Viktor.Havi 32 ezer forinttal többet kellene fizetni a családoknak, ha a világpiaci árakhoz igazítanánk a rezsiárakat.

Nem a jövőről vitatkozunk, hanem, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak emberei visszajönnek-e.

A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre

Orbán Viktor elmondta, hogy a szomszédaink nagyon komoly haderőfejlesztéseket hajtanak végre. Ha pedig baj van, akkor nem biztos, hogy kapunk segítséget, ha nem teszünk meg mindent a biztonságért - tette hozzá. A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre.Egyik napról a másikra nem lehet egy hadsereget felépíteni - tette hozzá.

Határvédelem

A kormány azért tartott kormányülést egy hadgyakorlat előtt, hogy áttekintsék, hogyan áll a honvédség fejlesztése. Orbán Viktor közölte, hogy nagyon kevés pénzt kaptunk határvédelemre Brüsszeltől. A magyar határra nehezedő nyomás elhárítása teljesen rajtunk múlik. Litvánia esetében az unió segít a kerítésépítésben, így minket is megillet ez a támogatás. Orbán közölte, el kellene ismerni azokat a költségeket, amiket a nyugatiak védelmében hoztunk.

Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat

Orbán Viktor elmondta, hogy egész nyáron készültek a negyedik hullámra. Fel vagyunk készülve. A vírus nem megy el, akik nem oltották be magukat, azok nem számíthatnak arra, hogy ők nem fertőződnek meg. Mindenkit meg fog találni a vírus, akik nincsenek beoltva.

Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat - zárta a kormányfő.

HírTV - Origo

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!