2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Orbán szerint biztos volt okuk a motozásra

2016. szeptember 10., szombat 17:32, frissítve: vasárnap 09:59

Biztos okuk volt rá, reagált a miniszterelnök a Hadházy Ákos és a német tévéstáb felcsúti motozását firtató újságírói kérdésre. Az LMP társelnöke viszont panaszt tesz és az ügy kivizsgálását várja el a rendőrségtől.

Az európai uniós pénzekből épült felcsúti kisvasútnál és a Pancho Arénánál forgatott a Hadházy Ákos által kísért német RTL2 stábja, amikor a településen járőröző rendőrök megállították, majd megmotozták őket. A történteket Hadházy Ákos a mobiltelefonjával rögzítette.

„Biztos volt rá okuk” – Így reagált a kötcsei piknikre érkező miniszterelnök, aki a rendőrök eljárását firtató kérdésre általánosságban válaszolt. „Az ilyen típusú jogkikényszerítő eljárásokat szabályok határozzák meg, úgy kell eljárni mindenkinek” – fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz szóvivője a felvételek ellenére kételkedik az ellenzéki politikus beszámolójába. „Nagyon bízom benne, és biztos is vagyok benne, hogy a magyar rendőrség – a törvények betartása mellett – alaposan végzi a munkáját. Hogy ebben az esetben mi történt, azt nem tudom. Hadházy úr biztos beszámolt erről, de ő már annyi sületlenséget hordott össze, hogy csak óvatosan kezeljük ezt a helyzetet” – fogalmazott Halász János.

Az LMP társelnöke azonban nem hagyja annyiban az ügyet. Panaszt tesz a Felcsúton intézkedő járőr ellen. Hadházy Ákos törvénytelennek tartja, hogy megmotozták őket, mert szerinte ez az eljárás csak azokkal szemben alkalmazható, akik megtagadják a személyazonosságuk igazolását vagy a közbiztonságra veszélyesek esetében.

„Magyarországnak az az érdeke, hogyha nem ilyen híre van, hogy vegzálják Magyarországon a külföldi sajtósokat. Magyarországnak az lenne az érdeke, ha példásan megbüntetik és ezzel megmutathatnák, hogy azért jogállam van Magyarországon, nem pedig egy kis – egyelőre – vicces diktatúra, hiszen ezek a dolgok egyelőre viccesek. Mindent meg kell tennünk, hogy ez ne menjen tovább és a kormányzat félelme miatt ne legyenek később ennél komolyabb atrocitások is” – jelentette ki Hadházy Ákos.

A Felcsúton történtekről a rendőrség hivatalosan továbbra sem nyilatkozik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!