2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Orbán: „szép, kifinomult jogi munka a Stop Soros”

Hír TV

2018. június 22., péntek 09:28, frissítve: péntek 09:29

Szép, kifinomult jogi munkának nevezte a miniszterelnök az Alaptörvény szerdán elfogadott módosítását és az ugyancsak aznap elfogadott Stop Soros törvényt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Orbán Viktor a törvénnyel kapcsolatban kifejtette, nem azzal van a baj, hogy ha egy civil szervezet politikai befolyást akar gyakorolni a döntéshozókra, hanem azzal, ha az a nemzetbiztonsági kihívást jelentő migráció ügyében történő politikai befolyásolás.

„Legyen a víz pohárban tiszta” - mondta arra, hogy transzparens módon derüljön ki, hogy külföldi támogató esetében ki finanszírozza az NGO-kat. Orbánt nem érdekelték az ezzel kapcsolatos külföldi bírálatok, mivel a döntést a magyar emberek legnagyobb többsége támogatta a választásokkal.

Angela Merkel német kancellár berlini meghívásáról is szó esett, amit Orbán nem kommentált, szerinte ugyanis arról először a meghívó félnek kell nyilatkoznia. A Fidesz és az Európai Néppárt feszült viszonyáról a miniszterelnök azt mondta, természetesek a viták a „Néppárt jobboldalán” elhelyezkedő Fidesz és a liberálisabb kereszténydemokrata szervezetek között, de a cél az erősebb, egységesebb Néppárt.

Orbán a V4-ek erősségét is hangsúlyozta és azt, hogy a térségnek saját szemlélete, saját érdekei vannak, és gazdaságilag is jobban fejlődnek. Ezért van öntudatunk, mi vagyunk az európai gazdaság lokomotívja - mondta.

A miniszterelnök szerint három politikai kérdés van most napirenden: „megvédjük-e a határainkat, mit csinálunk azokkal a menekültekkel, akik már beáramoltak, és kit engedjünk még be? Mi azt mondjuk, hogy nem engedünk be senkit" - közölte.

Orbán bírálta az EU szerinte nehezen követhető intézményeit is, szerinte „zavar van az erőben”, a Bizottság például „politikai bizottságként” viselkedik, amelynek nem is lenne joga külön minicsúcsot összehívni a hó végi EU-csúcs előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!