2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Orbán: Spekuláns birodalom ejtette foglyul Brüsszelt

Hír TV

2017. október 23., hétfő 17:52, frissítve: hétfő 22:48

Soros Györgyre csak utalgatott, Brüsszelt viszont nyíltan bírálta ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott: az előző rendszerben homo szovjetikusszá akarták tenni a magyarokat, most pedig homo brüsszelikusszá. A miniszterelnök választási harcba hívott, de Soros-terv helyett már csak pénzügyi-spekuláns birodalmat emlegetett. A kormányfő beszédét kisebb csoport próbálta megzavarni, de a rendezők kiemelték a tömegből.

Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében kezdődtek meg az ünnepi megemlékezések a fővárosban. Az előrejelzéseknek megfelelően Budapesten hétfőn egész nap heves esőzés kísérte az ünnepi programokat.

Az ’56-os megemlékezések a hagyományoknak megfelelően a nemzeti lobogó felvonásával és katonai tiszteletadással kezdődtek.

Buszok tucatjai állnak az Andrássy úton, köztük a felcsúti Puskás Akadémia csapatbusza. Az ország minden részéről szállították az embereket a Terror Házához. Itt mondott ünnepi beszédet Orbán Viktor, akit a szakadó eső ellenére is tízezres tömeg várt.

Nekünk a szabadságot sosem adják ingyen. Mindig meg kell küzdenünk érte – a miniszterelnök párhuzamot vont a Szovjetunió és a globalizáció elleni küzdelem, valamint Moszkva és Brüsszel között is.

Hinni akartuk, hogy a kommunisták hagymázas álma, miszerint magyarok helyett »homo szovjetikuszt« faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő. És most itt állunk, és elképedve látjuk, hogy a globalizmus erői feszegetik az ajtónkat, s azon dolgoznak, hogy magyarok helyett »homo brüsszelikusszá« gyúrjanak bennünket – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő végig élesen kritizálta Brüsszelt és Nyugat-Európát. A nemzeti konzultációban szereplő Soros-tervet szó szerint nem említette, helyette gazdasági érdekcsoportokról beszélt.

Ez a pénzügyi spekuláns birodalom foglyul ejtette Brüsszelt és jó néhány tagállamát is. Amíg nem nyeri vissza szuverenitását, addig Európa kormánykerekét sem lehet a helyes irányba fordítani – folytatta a miniszterelnök.

Beszéde végén harcba hívta híveit a jövő évi választásra.

Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét! A következő választás esélyesei vagyunk, de még nem érdemeltük ki, még nem harcoltuk ki a győzelmet. Mindenkire szükségünk lesz, ezért az előttünk álló hónapokban készülődni fogunk, márciusban újrakezdjük, és akkor áprilisban ismét győzni fogunk – jelentette ki Orbán.

A miniszterelnök beszédét tucatnyi ellentüntető próbálta megzavarni az Oktogonnál. A biztonsági szolgálat emberei kisebb dulakodás közepette végül kiszorították őket a helyszínről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!