2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Orbán: Meggyőződésem, hogy Trump nyeri meg az amerikai elnökválasztást

MTI

2020. szeptember 25., péntek 18:20

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-i amerikai elnökválasztást - mondta a magyar kormányfő a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

"Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal"

- mondta Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer végül, akkor valószínűleg "alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje".

"Trump győzni fog"

- fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

 

Orbán: Bátor döntés volt a britek távozása, de Magyarország nem fog kilépni az EU-ból

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

"A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre" - fogalmazott.

"Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük" - mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

 

MTI

 

x
Rendkívüli hír