2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csak a magyar választók előtt tagadta le Orbán Viktor, hogy a tao közpénz

Hír TV

2018. február 19., hétfő 10:06, frissítve: hétfő 14:16

Hazudott Orbán Viktor 2014-ben a felcsúti stadion avatóján, amikor azt mondta, hogy a taotámogatás nem közpénz – írja a Népszava az Európai Bizottság magyarországi sporttámogatási rendszeréről szóló dokumentumára hivatkozva. Ezek alapján hét éve az Orbán-kormány és Brüsszel megállapodott, hogy addig folyhatnak a taoszázmilliárdok a magyar futballba, amíg az eredményei alapján nem tényező Európában.

Az unió versenypiaci főigazgatósága rögzítette, hogy a sportkluboknak adott pénz állami támogatás, de ezt a kormány tagadta, csak évekig tartó pereskedés után mondta ki a Kúria. A taopénzek bevételének jelentős részét kormányközeli vállalkozók kapták meg stadionfejlesztésekre az elmúlt években. 

Az uniós dokumentációt Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője szerezte meg. „A magyar kormány, illetve Orbán Viktor már 2011-ben az egész rendszer uniós jóváhagyásakor elfogadta és aláírta, hogy közpénztámogatásnak, állami támogatásnak kell tekinteni a taopénzeket, és amikor 2017-ben meghosszabbították a programot, akkor annak a meghosszabbítása során megerősítette, hogy közpénznek tekinti a magyar kormány is a taotámogatásokat. Tehát a miniszterelnök a szemébe hazudott a magyar választóknak és a magyar társadalomnak, amikor az elmúlt években visszatérően úgy hivatkozott a taopénzekre, mint amelyek valamiféle privát finanszírozásnak tekinthetők” – nyilatkozta Jávor Benedek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!