2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hírek 18:00

Belföld

Orbán Jakabnak: Vigyázzon a kommunistákkal, mert az ön által felvett CSOK-ot is megszüntetik majd

„Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a CSOK-ot” – emlékeztette a Jobbik elnökét a miniszterelnök hétfőn a parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnöknek is feltehették kérdéseiket az Országgyűlés képviselői hétfőn. A postai alkalmazottak béremelése kapcsán a kormányfő Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszát azzal kezdte, hogy „két perc nem elég a ténybeli tévedések kiigazítására”. Mint fogalmazott: „az első, hogy az unióban nem ajándék a ránk váró pénz, hanem hitel”.

A kormányfő leszögezte azt is, hogy a kormány béremelést szeretne adni a posta dolgozóinak. Mint fogalmazott: „az unió ezt tiltja, ezért jogcímet keresünk, hogy pénzt adjunk a postának” – tette hozzá. Jakab Péterhez szólva kiemelte:

amiről Ön beszél az arról szól, hogy ne emeljük fel a postások bérét”.

Válaszában a miniszterelnök arra is kitért, hogy „előfordulnak a tévedések, ha valaki most lépi át a felnőttkor határát”. Mint fogalmazott: „elolvastam a Jobbik alapító nyilatozatát. Orbán felidézte, hogy a Jobik alapító nyilatkozatában az szerepel, hogy a Jobbik elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a liberálisok etávolítása a politikai hatalomból. 

Gratulálok a születésnapjuk alkalmából, mert mostanra csatlakoztak a kommunista utódpártok és a liberálisok szövetségéhez.

Orbán Viktor Jakabnak: Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a CSOK-ot

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy vannak olyan természetű problémák amiken nem tudunk segíteni. Mint fogalmazott:

amikor a kommunisták voltak kormányon, akkor az átlégbér is kevesebb volt, mint amennyi most lesz a minimálbér”.

Nincsen cirkusz bohóc nélkül, és Ön kézséggel vállalta ezt a szerepet, de a közönség még a baloldali előválasztáson is leszavazta ezt a produkciót - emlékeztetett Orbán. Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a CSOK-ot. Még idejében szólok, hogy vigyázzon a kommunistákkal, mert az Ön által felvett CSOK-ot is megszüntetik majd.

A miniszterelnök Harangozó Tamásnak: A választási eredmény eldöntését bízzuk a választókra

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) azt válaszolta, hogy a választási eredmény eldöntését bízzuk a válaszókra. Eddig mindig, és ezután is a hatályos törvények szerint fogunk eljárni a kinevezéseket illetően, de nem kérheti tőlem, hogy szocialistákat nevezzek ki. 

A kormányfő arról is beszélt, hogy mindi veszélyes dolog, ha politikusok a matematika területére kalandonznak, mert különféle választási szisztémák mellett háromszor katpunk kétharmadot.

Az nem zavarta, hogy Horn Gyula 32,5 százalékos támogatottság mellett kapott abszolút többséget?

– vette fel kérdésként a kormányfő.

A kormányfő válasza Keresztes László Lorándnak: Ha nem fogadjuk el az atomenergiát, akkor nem lesz klímavédelem

Orbán Viktor Keresztes László Lorándnak (LMP) azt válaszolta, hogy szívesen vitatkozik atomenergetikai kérdésekben, de ezt inkább Süli miniszterrel kéne. Süli János a politikia felelőse az egész paksi bővítési kérdésnek. Semmilyen hatóság, semmit sem utasított el. Magyarország egy szuverén ország keletre és nyugatra is.

Atomenergia nélkül nincsen klímavédelem,

ha nem fogadjuk el az atomenergiát, akkor nem lesz klímavédelem. 

A kormányfő közölte, hogy Brüsszelben komoly csatát vívunk, és több nyugati ország is velünk van, így a franciák is. Szabad-e a klímavédelem révén uniós pénzből atomerőművet építeni - erről is szól a brüsszeli vita Orbán szerint. 

Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!