2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Orbán: Hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az EB megbünteti?

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a közösségi médiában közzétett legutóbbi bejegyzésében célba vette az Európai Unió határvédelemmel kapcsolatos megközelítését, különösen Olaf Scholz német kancellár szigorúbb határellenőrzést szorgalmazó nyilatkozata fényében.

  • Orbán: Hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az EB megbünteti?

Orbán Viktor kiemelte az EU politikájában érzékelt ellentmondást, és megkérdőjelezte, hogy a tagállamok hogyan tudják hatékonyan megvédeni az unió külső határait, ha az Európai Bizottság büntetéssel sújtja azokat, akik lépéseket tesznek a migráció ellenőrzése érdekében. 

Szerinte a szigorúbb határellenőrzésre törekvő országokkal szembeni büntetőintézkedések aláássák az EU kollektív biztonsági erőfeszítéseit.

Scholz szigorúbb határellenőrzésre vonatkozó felhívása az illegális migráció megfékezését célzó politikák elmozdulását vagy megerősítését sugallja, Orbán Viktor kritikája azonban arra utal, hogy a határok hatékony kezelésére irányuló nemzeti erőfeszítések nem kapnak kellő támogatást.

Most, hogy még Scholz kancellár is szigorú határellenőrzésre szólít fel, úgy vélem, beszélnünk kell az elefántról a szobában: hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az Európai Bizottság megbünteti? #StopMigration”

– írta a miniszterelnök X-bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!