2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Orbán: Hazardírozás a baloldalra bízni a vezetést

A járt utat a járatlanért nem éri meg elhagyni – mondta Orbán Viktor Szombathelyen, amikor a jelenlegi Fidesz–KDNP-s polgármester, Puskás Tivadar melletti voksolásra buzdította a helyieket. A miniszterelnök szerint hazardírozás azokra a baloldali pártokra bízni a városok vezetését, amelyek még önmagukat sem tudják megszervezni.

Másfél milliárd forintos kormányzati támogatással indulhat Szombathelyen a gépészmérnökképzés – jelentette be Orbán Viktor, miután egyeztetett erről a város polgármesterével. A miniszterelnök szerint csak így lehet megoldani a következő időszak legfontosabb kihívásait.

– Magyarország jövőbeli kihívása nem a munkanélküliség lesz, mert mi fogunk teremteni annyi munkahelyet, hogy mindenkinek lesz munkája. A jövő kihívása az, hogy lesz-e elegendő munkaerő és lesz-e elegendő jól képzett munkaerő. Szombathely városa hamarosan azzal a kérdéssel néz szembe, hogy munkahely még csak volna, de van-e aki dolgozik? És ha nem lesz gépészmérnökképzés, nem lesz műszaki képzés, akkor Szombathely környékén sajnos nem települ meg több ipar, mert nem kap jó minőségű munkaerőt – mondta Orbán Viktor.


Csak a kormány és a város összefogásával valósulhattak meg az elmúlt négy év fejlesztései Szombathelyen – jelezte Orbán Viktor, aki szerint elsősorban nem a kormány, hanem a helyiek számára fontos, hogy mi lesz a vasárnapi választás végeredménye.

– A baloldal ma egy olyan szétesett állapotban van, hogy képtelen bármelyik képviselőjének szilárd politikai hátteret adni. És rábízni egy ilyen komoly várost ilyen fejlesztésekkel egy olyan politikai közösségre, amely saját magát sem tudja megszervezni, az hazardírozás – tette hozzá a kormányfő.

A kormányfő mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt a vasárnapi voksoláson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!