2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán hátizsákban viszi a konzultáció eredményét Brüsszelbe

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 12:10, frissítve: csütörtök 12:51

A kormányfő szerint javítja a magyar kormány tárgyalási pozícióját az unióban, hogy az embereket a konzultáció során megkérdezték a bevándorlásról és a migrációról.

„A helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, hogy nem kíván Soros-tervet, és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, ahol megkérdezték, meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről. Kétmillió-háromszázezer ember súlyt ad a magyar álláspontnak, és javítja az esélyeinket a vitában. Küzdeni fogunk” – fogalmazott a miniszterelnök.

Azért hivatkozhatott 2,3 millió véleményre a miniszterelnök, mert bár még csak 1 millió konzultációs kérdőívet dolgoztak fel, ezek alapján arra tudnak következtetni, hogy mindenki elutasítja a bevándorlást elősegítő lépéseket. Erről a Fidesz frakciószóvivője beszélt a Hír TV kérdésére. Az ellenzék továbbra is megkérdőjelezi, hogy annyian küldték vissza a nemzeti konzultációt, mint ahogy azt a kormány állítja.

„Ha most próbálok emlékezni, nem is tudom, bizonyos kérdésekre és létszámban talán több mint egymillió kérdőív volt, amit feldolgoztak, tudjuk, hogy több mint 2,3 millió válasz érkezett. A jelentős részének a feldolgozása után már látják azt a gyors eredményt, hogy gyakorlatilag majdnem mindenki elutasította a Soros-tervet és az ott felsorolt pontokat. Nyilván minden ilyen esetben matematikai modellezés alapján is megjósolható és tudható, hogy ha a teljes feldolgozás is elkészül, ami meglesz hamarosan, akkor hasonló arányú eredmény jön ki” – mondta Halász János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!