2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán faluja sem marad ki a botrányból

Hír TV

2018. február 23., péntek 07:34, frissítve: péntek 09:29

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a miniszterelnök faluja sem marad ki a közvilágítási botrányból. A lap úgy tudja: Felcsúton is a Sistrade Kft. végezte a korszerűsítési tanácsadást, amelyik a kormányfő vejéhez köthető Elios-botrány egyik főszereplője.

A felcsúti önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy 2016-ban és 2017-ben az OLAF-jelentésben emlegetett cég készített javaslatokat a világítás korszerűsítésére a Mészáros Lőrinc üzletember vezette falunak.

A Fejér megyei község két lépcsőben modernizálta a közvilágítást. Első alkalommal 259 közterületi lámpát cseréltek le LED-technológiára, majd a második ütemben további 96 világítótesttel bővítették a LED-es rendszert Felcsúton.

A dokumentumokból kiderült az is, nem csupán javaslatokat tett Hamar Endre cége, de a Sistrade Kft. üzemelteti a felcsúti közvilágítást is.

Csalás

A Népszava pedig megtudta, hogy költségvetési csalás bűntette és ahhoz kapcsolódó bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást az Elios Zrt. által megvalósított, a Kohéziós Alapból támogatott magyarországi közvilágítási projektek miatt.

A részletekről Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta Harangozó Tamás MSZP-s képviselőt, aki írásbeli kérdésben fordult hozzá. Az ügyészség vizsgálódása nem hír, azt viszont eddig nem lehetett tudni, pontosan milyen gyanú áll fent Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az egykori cégénél.

A mostani információk alapján az ügyészség megfogadta az Európai Unió csalás elleni hivatalának 2017 decemberében tett javaslatait.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!