2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Orbán Balázs: Önök elvesztették az irányítást a saját józan gondolkodásuk felett

Orbán Balázs szerint most az ellenzék javíthat, ha nem a saját politikai hasznát keresi - írja a Magyar Nemzet.

  • Orbán Balázs: Önök elvesztették az irányítást a saját józan gondolkodásuk felett

Arató Gergely DK-s képviselő a parlament mai, rendkívüli ülésén napirend előtti felszólalásában azt hangoztatta: kiderült, hogy hova vezetett a kormány féléves felelőtlen politikája. – Önök azt hazudták az embereknek, hogy minden a legnagyobb rendben van, majd egyik pillanatról a másikra kihúzzák a magyar gazdaság csatlakozóját a konnektorból – mondta. A DK képviselője felszólalásában azt hajtogatta: a kormány nem csinált semmit fél évig. Arató Gergely állítása szerint a kormány elvesztette az irányítást a járvány fölött, és elvesztette a harcot a gazdasági válsággal szemben is. 

Önök elvesztették az irányítást a saját józan gondolkodásuk felett – kezdte válaszát Orbán Balázs. – Az egyik mondatban ön ellenezte a szigorító intézkedéseket, a másikban támadta. Az egyik mondatban egyetértően nyilatkozott korábbi intézkedésekről, a másikban támadta ugyanazokat – mondta Orbán Balázs. Az államtitkár felelevenítette, amikor Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára azt mondta, Magyarországon tíz tesztből nyolcért fizetni kell. – Ez egész egyszerűen nem volt igaz – hangsúlyozta Dömötör Csaba, és Arató Gergelynek azt mondta: – Ön is élen járt az álhírgyártásban, amikor tavasszal arról beszélt, hogy a rendkívüli jogrend a diktatúra építésének az egyik eszköze, és semmi köze a koronavírus elleni védekezéshez. 

Orbán Balázs hangsúlyozta:

Európában az elsők között volt a magyar kormány, amely felismerte a járvány komolyságát. Az operatív törzs korai felállítása, és az első hullámban hozott védekezési intézkedések korai bevezetése is ezt bizonyítják. Az államtitkár emlékeztetett: az ellenzék ezek közül az intézkedések közül egyet sem támogatott.

Hozzátette: a nyáron a kormány folyamatosan arról beszélt, hogy fel kell készülni a második hullámra. Az ellenzék viszont inkább támadta az eszközbeszerzéseket. – Egyszer az volt a gond, hogy nem szereztünk be elég lélegeztetőgépet, aztán az, hogy túl sok lélegeztetőgép van – mondta. Orbán Balázs aláhúzta: szakemberekkel való folyamatos konzultációik alapján úgy látják, hogy most van újra szükség szigorúbb intézkedésekre. Az államtitkár szerint az ellenzéknek most lehetősége van arra, hogy javítson és ne a saját politikai hasznát keresse.

Arra kérem önöket, hogy álhírgyártás helyett szavazzák meg a koronavírus-törvényt és a rendkívüli jogrend bevezetését, illetve a szigorító intézkedéseket

– zárta felszólalását Orbán Balázs.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!