2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Orbán Balázs: Jövőre már GDP-növekedésre számítunk

Hír TV

2020. május 11., hétfő 11:23

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján a napi rend előtti felszólalások sorában elsőként Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára reagált Mellár Tamás képviselő felszólalására.

Orbán Balázs azokkal a pontokkal kezdte válaszát, amelyben egyetértés mutatkozik az ellenzék és a kormány között. Ez többek között az, hogy a koronavírus-járvány mind idehaza, mind a nyugati országokban nemcsak az emberéleteket sújtja, hanem a gazdaságot is.

Az államtitkár felhívta arra a figyelmet, hogy a 2008-as válsághoz viszonyítva nincsenek az országban strukturális problémák. A makrogazdasági eredmények is egy prosperáló, egészséges szerkezetet mutattak a veszélyhelyzet előtt – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a fenti adatok ismeretében úgy gondolják, hogy a járvány után mind a hazai, mind a nemzetközi piacok jobban tudnak majd kijönni a fennálló helyzetből, mint a legutóbbi gazdasági válság idején.

A politikus felidézte a korábbi IMF-jelentést, amely azt vetítette előre, hogy az uniós tagországok közül Málta után Magyarországon tapasztalható majd a legkevésbé gazdasági visszaesés, és míg az idén GDP visszaeséssel, addig jövőre már GDP növekedéssel számolnak. Majd emlékeztetett arra, hogy a kormány annyi munkahelyet teremt majd a krízis után, amennyit a válság tönkretesz.

Hír TV