2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Orbán Balázs: El kell tanulni Sorostól, hogyan építsünk igazán jó falat

Előreláthatóan a britek folytatják a kilépési folyamatot, a magyar kabinet pedig figyeli az eseményeket, hisz a brit nép döntését tiszteletben kell tartani. Hazánk a „fair brexitben” érdekelt. Ez nem lehetetlen, de egyre nehezebb, az A terv bukni látszik – mondta Orbán Balázs a nap hírére, a brexit megállapodás bukására, és a Theresa May elleni bizalmatlansági indítványra reagálva.

  • Orbán Balázs: El kell tanulni Sorostól, hogyan építsünk igazán jó falat

Március 29. után már nem lesznek jelen a britek a európai politikában, és mivel egy komoly európai választás várható ez hatványozottan érint minket is a brexit után. Orbán Balázs emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az egyetlen európai politikus, aki aktívan kampányolt a maradás mellett. Ha az EU 2015-öt megelőzően máshogy viselkedett volna a britekkel, elképzelhető, hogy sosem hagyták volna el a közösséget a szigetország lakói – véli az államtitkár. 

Európa jelenlegi döntéshozói "nem látják a fától az erdőt". A migráció egy politikai sorskérdés, történelmi dimenziókkal rendelkező esemény, mellyel szemben az EU - konszenzus híján - képtelen  fellépni. Amíg nincs egységes döntés azt illetően, hogy merre menjen Európa, addig minden "közös megoldás" gyanús, hogy a bevándorláspárti többség akarat-maximumát fejezi ki. Ez ellen a kormány népszavazással és minden eszközzel védekezett, de most újra ott vagyunk ahol eddig– jegyezte meg Orbán Balázs.

Hazánkban a DK mondja ki azt, amit gondol, álláspontjuk világos, és ezzel totálisan ellenkező a magyar kormány álláspontja,– véli az államtitkár. A kormány szándéka az, hogy miután az Európai Unió visszanyerte saját erejét és mozgásterét, a tagállamok maguk dönthessék el saját bevándorlás politikájukat. 

Soros György szerepét firtatva Orbán Balázs úgy véli, elkerülhetetlen, hogy a bevándorlásellenes kormányok konfliktusba ne kerüljenek Soros Györggyel, hisz milliók várnak arra, hogy beléphessenek Európába illetve a világ gazdag nyugati államaiba. A Soros György által aktívan támogatott NGO-k pedig kifejezetten katalizálják ezeknek az embereknek a vándorlását– mutatott rá az államtitkár, s emlékeztetett, hogy éppen ezért fogadta el a Parlament a Stop Soros törvénycsomagot.

Rámutatott: az irányított és szervezett illegális bevándorlás jelensége tengeri úton kifejezetten látványos, hisz a „civil hajók” egyszerűen begyűjtik az embereket Afrika partjainál és az európai kontinensre szállítják őket. Ezeket a folyamatokat vissza kell szorítani– jelentette ki határozottan Orbán Balázs.

Soros György a hvg-ben korábban megjelent cikke az Európa utolsó esélye kimondottan kitér arra, hogy a kerítésépítés szétforgácsolja az Európai politikát és káros, és most ugyanígy bírálja Trump falát, miközben a saját birtokát 3 méteres bekamerázott kerítés védi. Orbán Balázs úgy gondolja, Soros György az Európai Egyesült Államok felépítésén, a nemzetállamok lebontásán dolgozik. Szöges ellentétben áll ez a magyar kormány elképzeléseivel, így nem csoda, hogy a világ minden pontján előkerül neve– emlkeztetett. El kell tanulni tőle a „know how”-t, azt hogy miként építsünk jó falat. Tanuljuk el tőle és alkalmazzuk módszereit– mondta Orbán Balázs.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!