2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Orbán Balázs: A Jobbik gyengülésének két oka van, az egyik a távozók, a másik a maradók

  • Orbán Balázs: A Jobbik gyengülésének két oka van, az egyik a távozók, a másik a maradók

Orbán Balázs beszédét azzal kezdte, hogy a legújabb népi bölcsesség szerint két ok miatt gyengül a Jobbik, az egyik a távozók, a másik a maradók. A távozók problémája, hogy hiányolják a szakmaiságot és a nemzetben való gondolkodást. Ez két olyan téma, ami az új idők Jobbikában nem fér el. Ez az irányvonal már csak azért is tökéletesen látszik, mert a Jobbik szövetségben van azzal a balliberális oldallal, amelynek már korábban volt lehetősége arra, hogy válságkezelésben részt vegyen.

Ezt úgy tették meg, hogy megszüntették a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a GYES időtartamát, az ÁFA általános kulcsát 5 százalékponttal emelték, bevonták az adózásba a családi pótlékot, megemelték a nyugdíjkorhatárt, csökkentették a táppénzt, elvettek egyhavi bért a közszférából, ingatlanadót akartak bevezetni és mindemellett egy IMF-gigahitellel eladósították az országot – mondta.

Úgy folytatta, ezeket az intézkedéseket az a kormány hozta meg, amellyel a Jobbik szövetségre lépett és azok közül az emberek közül, akiknek az ügyét Jakab Péter a ház elé hozott, százezrek tengődtek segélyen. Az akkori kormány munkahelyek teremtése helyett munkahelyeket szüntetett meg, aki pedig dolgozott azt „agyonadóztatták” – reagált Orbán Balázs.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!