2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Orbán Balázs: A Jobbik gyengülésének két oka van, az egyik a távozók, a másik a maradók

Hír TV

2020. június 8., hétfő 14:18

Orbán Balázs beszédét azzal kezdte, hogy a legújabb népi bölcsesség szerint két ok miatt gyengül a Jobbik, az egyik a távozók, a másik a maradók. A távozók problémája, hogy hiányolják a szakmaiságot és a nemzetben való gondolkodást. Ez két olyan téma, ami az új idők Jobbikában nem fér el. Ez az irányvonal már csak azért is tökéletesen látszik, mert a Jobbik szövetségben van azzal a balliberális oldallal, amelynek már korábban volt lehetősége arra, hogy válságkezelésben részt vegyen.

Ezt úgy tették meg, hogy megszüntették a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a GYES időtartamát, az ÁFA általános kulcsát 5 százalékponttal emelték, bevonták az adózásba a családi pótlékot, megemelték a nyugdíjkorhatárt, csökkentették a táppénzt, elvettek egyhavi bért a közszférából, ingatlanadót akartak bevezetni és mindemellett egy IMF-gigahitellel eladósították az országot – mondta.

Úgy folytatta, ezeket az intézkedéseket az a kormány hozta meg, amellyel a Jobbik szövetségre lépett és azok közül az emberek közül, akiknek az ügyét Jakab Péter a ház elé hozott, százezrek tengődtek segélyen. Az akkori kormány munkahelyek teremtése helyett munkahelyeket szüntetett meg, aki pedig dolgozott azt „agyonadóztatták” – reagált Orbán Balázs.

Hír TV