2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Orbán: Az ország ráérzett az összefogás ízére

Nincs lefutott választás, ezért vasárnap is kampányolni fog – mondta a közrádióban Orbán Viktor. A kormányfő a szokásos péntek reggeli interjúban kifejtette: nem akar színlelni, mert látja, mi folyik a politikai életben mégis úgy véli, egyetlen szavazaton is múlhat a választás sikere. Hozzátette: úgy érzi, hogy az emberek az elmúlt 4 évben ráéreztek az összefogás és az egység ízére, ezért bízik abban, hogy folytatni akarják az egység politikáját.

„A politikai folyamatok a kormánypártoknak kedveznek. Budapesten Tarlós István az esélyes, de még nem dőlt el a választás, ezért vasárnap is kampányolni fog” – mondta a közrádióban Orbán Viktor. Hozzátette: „lefutott választás sohasem volt és sohasem lesz. Ha valaki úgy érzi, hogy egy választás már lefutott, azt biztosan kellemetlen meglepetések fogják érni. Az úgy van, mint bármilyen más munkával, hogy ha az ember azt reméli, hogy valaki más fogja elvégezni, akkor az elvégzetlen marad.”


Orbán Viktor hétfőn, napirend előtti felszólalásban értékeli majd az önkormányzati választás után kialakult helyzetet. A kormányfő szerint új időszámítás kezdődik: véget ér a hat hónapos kampány és 3,5 évig nem lesznek újabb választások. „Azt remélem, hogy mindenki nyugodtabb lesz. Mindenki kiszámíthatóbb lesz. Az ellenzék is átgondolja, hogy mit érdemes támadni, mit nem. Azt várom, hogy az ellenzék is megpróbál hozzátenni valamit Magyarország közös sikeréhez. Azt várom a kormányzattól, hogy gyorsítsa föl a működését, és miközben gyorsítja a működését, kövesse azt az irányvonalat, ami az emberek kormányzati munkába történő bevonását jelenti” – fogalmazott a miniszterelnök.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a duális szakképzés kialakítását tartja a következő évek legfontosabb lépésének. Orbán Viktor azt mondta, a magyar gazdaság folyamatos fejlődése miatt a jövőben nem a munkanélküliség lesz a probléma, hanem a munkaerőhiány, ezért van szükség a rendszer bevezetésére és a szakmunkásképzés színvonalának emelésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt fekvő szuverenitásvédelmi törvény miatt - olvasható a Fidesz közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!