2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Operatív Törzs: A világ, Európa és Magyarország is roppant nehéz helyzetben van

2021. február 26., péntek 12:07

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját Kiss Róbert rendőr alezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos tartotta meg.

130-an nem viselték megfelelően a maszkot

130 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat csütörtökön - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy 14 személy szegte meg a maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön és a várókban.

Két kocsmát zártak be fél évre

Két vendéglátóhelyet zártak be. Az egyiket Kispesten, ahol szeszes italt fogyasztottak egy kocsmában. A másik eset Zsanán történt, ahol két vendég fogyasztott szeszes italt. Mindkét helyet hat hónapra zárták be. 422 személy szegte meg a kijárási tilalmat - mondta Kiss Róbert.

Egy 56 fős házibulit számoltak fel a rendőrök

Budapest 7. kerületében három helyszínen tartottak házibulit, 55 külföldit és egy magyart jelentettek fel - mondta Kiss Róbert. Továbbra is tilos gyűlést szervezni - tette hozzá.

Több mint 6 ezer új házi karantén

62 rendőri intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegés emiatt - mondta Kiss Róbert. 6271 hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt 24 órában - tette hozzá a rendőr alezredes.

„A világ, Európa és Magyarország is roppant nehéz helyzetben van. Rendkívül dinamikusan növekvő járványügyi adatokat tudunk önöknek prezentálni. Látjuk azt, hogy a harmadik hullámnak a felszálló szakasza nagyon meglódult. Tehát nemcsak arról van szó, hogy folyamatosan nőnek az adataink, hanem ezek exponenciálisan növekednek, hiszen nagy valószínűséggel a mutáns, variáns vírusoknak óriási szerepe van most a harmadik hullám kezdetének, elkezdődésének és annak ilyen nagyfokú dinamikus növekedésének (…)”

-       mondta Müller Cecília.

Kapcsolódó adatok:

Koronavírus: 4668 új fertőzött, elhunyt 123 beteg

Origo, Hír TV