2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetése a sikeres védekezésnek köszönhető

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa felhívta arra a figyelmet, hogy várhatóan az Országgyűlés ma megszavazza a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, így újabb könnyítő intézkedések jöhetnek. Többek között rövidesen kinyithatnak a mozik és a színházak is. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig arról beszélt, hogy ezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma.

  • A veszélyhelyzet megszüntetése a sikeres védekezésnek köszönhető

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa felhívta arra a figyelmet, hogy az Országgyűlés ma vélhetően elfogadja a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt. A veszélyhelyzet megszüntetése a sikeres védekezésnek köszönhető, így a különleges jogrend fenntartása a továbbiakban nem indokolt – szögezte le.

A rendőr alezredes elmondta, hogy a veszélyhelyzet megszüntetésével újabb könnyítő intézkedések bevezetése válik szükségessé, így várhatóan feloldják az egészségügyi, a rendvédelmi dolgozók és a kormánytisztviselők utazási korlátozását. Valamint engedélyezhetik a színházak és a mozik látogatását is.

Kiss Róbert viszont hangsúlyozta, hogy mivel a járvány még nem ért véget, ezért a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani. Ezt követően felidézte, hogy a járványügyi védekezés második szakaszában a védekezés fenntartására hétfőn megalakult az operatív törzs keretein belül működő, azonnali, helyszíni intézkedésekre jogosult a járványügyi bevetési egység

Szükség esetén rögtön intézkedéseket hozhat, például átcsoportosíthatja az egészségügyi dolgozókat és kijárási korlátozásokat rendelhet el a járványügyi bevetési egység

- hangzott el.

Rémhírterjesztés ügyében már 127 esetben kezdeményeztek büntetőeljárást, eddig 81 főt hallgattak ki – ismertette a rendőr alezredes.

Ezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma

Müller Cecília közölte, hogy a mai napon 4077 fertőzöttet tartanak nyilván, az elmúlt 24 órában mindössze egy fővel nőtt a koronavírusban megbetegedettek száma.

Két és félszer annyian gyógyultak meg, mint ahányan aktív fertőzött van jelenleg – jelentette ki, hozzátéve: az elmúlt napon két ember hunyt el, mindketten idős krónikus betegek voltak. Ezzel 565-re emelkedett a járványban elhunytak száma.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az aktív fertőzöttek száma ezer alá csökkent, ma 996 beteget tartanak nyilván. Összesen 255-en vannak kórházban és 17-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília a nyári szünettel kapcsolatban elmondta, számos szülőnek meg kell most oldani a gyermekek elhelyezését, amelyre sok lehetőség van. Sokan vannak még, akik félnek a nagyszülőknél elhelyezni a gyermekeket,

ha viszont nincs olyan alapbetegségük az idős hozzátartozóknak, amelyek miatt fogékonyabb lenne a vírusra, akkor nincs akadálya, hogy ők vigyázzanak a gyerekekre, feltéve, hogy ők is egészségesek

– fogalmazott a tisztifőorvos. Emellett nyári táborok is megtarthatók a higiénés szabályok betartásával.

4077 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Hír TV/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!