2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Önkormányzati cégek beruházásait állították le Debrecenben

A koronavírus-járvány miatt néhány kivételtől eltekintve leállították a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalatainál folyó beruházásokat, az intézkedés nem érinti a leendő BMW autógyárnak is helyet adó észak-nyugati gazdasági övezetet - közölte a városháza sajtóirodája hétfőn az MTI érdeklődésére.

  • Önkormányzati cégek beruházásait állították le Debrecenben

Papp László polgármester korábbi közleményében úgy fogalmazott: annak érdekében, hogy a holding munkavállalóit meg tudják tartani - néhány kivételtől eltekintve -, leállították a beruházásokat a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nél. Az így felszabaduló forrásokból a jelentős mértékben lecsökkent bevételek mellett is tudnak bért fizetni a munkavállalóknak - indokolta a döntést.

Hozzátette: az önkormányzati beruházások, fejlesztések ütemtervén egyelőre nem változtattak, de a válság elhúzódása azon a területen is eredményezhet átütemezést.

A városháza hétfői közleménye szerint a beruházási stop ellenére a debreceni hőszolgáltató folytatja az elhasználódott hőközpontok felújítását az átépítés alatt álló Dósa nádor téren, és a vízműnek sem kell leállítania a klórozó, valamint az iszaprothasztó tornyok gépészeti korszerűsítését.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. ugyancsak elvégezheti a nagyerdei strandhoz kapcsolódó hévízkút hévíztározó tartályának felújítását. A DV Info Kft. pedig éppen a koronavírus-helyzet miatt fokozódó informatikai terheléshez kapcsolódó beszerzéseire kapott engedélyt. Azokat a beruházásokat, amelyek nem sürgősek, 2021-re csoportosították át - közölték.

A debreceni nemzetközi repülőtéren a lecsökkenő forgalom miatt a 175 dolgozó közül kettőnek kellett felmondani, másokkal sikerült megállapodni: kilencen fizetés nélküli szabadságra mentek, ötvennégyen közös megegyezéssel távoztak, azzal, hogy ha visszaáll a légi közlekedés a válság előtti szintre, a cégnek szándékában áll visszavenni őket. További tizenegyen fizetéscsökkenéssel állományban maradtak - közölte a városháza.

A debreceni önkormányzat beruházásai közül minden jelenleg is zajló fejlesztés - a Dósa nádor tér átépítése, a nagyerdei strand rekonstrukciója, a zöldváros-programok, az útépítések folytatódnak, és - a kivitelező tájékoztatása szerint - a leendő BMW-autógyárnak is helyet adó észak-nyugati gazdasági övezet kialakítása is az ütemterv szerint halad, a munkákat a kialakult járványhelyzet nem akadályozza - jelezte a városháza az MTI-nek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!