2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Olcsó pezsgővel koccintunk az újévre + Videó

Mától indult be a nagy szilveszteri bevásárlás: a hentespultokban az összes virslifajtát elkapkodták, a pezsgők is jobban fogytak, mint egy átlag hétköznapon. A tömeges érdeklődést a kereskedők péntekre, illetve szombatra várják, a vásárlókat többféle akció is várja a szezontermékekből.

Még a sütni való malacot is a szilveszterhez öltözötték a fővárosi vásárcsarnokban. A zöldség- és a gyümölcspultok helyett most inkább a henteseknél nagy az érdeklődés, virsliből 5-6 félét is kínálnak a kereskedők.

A csarnokban átlagban 1000-1200 forint egy kiló virsli. Ennél olcsóbbat már nem is nagyon árulnak, mert itt a vevők is a minőségi, kevésbé vizes áru iránt érdeklődnek. A mezőgazdasági szakigazgatási hivatal is jónak találta az idei virsliket.

„Összesen 62 darab terméket vizsgáltunk meg ebben a körben. Élelmiszer-biztonsági problémákat nem találtunk, többnyire minőségi problémákat fedeztünk fel. Jó minőségű termékeket drágább alapanyagokból lehet előállítani” – jelentette ki a Hír TV-nek Pleva György, az MgSzH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.

A pezsgőből viszont az olcsóbb fogy jobban. Az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc polcait folyamatosan újra kell tölteni az akciós kínálatból.

„Ebben a pár napban 15-20 szoros mennyiségeket értékesítünk, mint év közben. Jellemzően a középkategóriás termékeket keresik jobban, ami azt jelenti, hogy a 700 és 900 forintos pezsgők fogynak a legjobban. A prémium palackos érlelt pezsgők egyébként nagyobb mennyiségben fogynak” – mondta a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője, Fodor Attila.

A nagyszámú akció miatt egyébként a szilveszteri szezontermékek sehol sem kerülnek többe, mint tavaly,

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Honvédelmi veszélyhelyzet

A miniszteri eskütételek mellet ma szavaznak a 10. alaptörvény-módosítási javaslatról a parlamentben. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt kapcsoltuk a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!