2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Olcsó pezsgővel koccintunk az újévre + Videó

Mától indult be a nagy szilveszteri bevásárlás: a hentespultokban az összes virslifajtát elkapkodták, a pezsgők is jobban fogytak, mint egy átlag hétköznapon. A tömeges érdeklődést a kereskedők péntekre, illetve szombatra várják, a vásárlókat többféle akció is várja a szezontermékekből.

Még a sütni való malacot is a szilveszterhez öltözötték a fővárosi vásárcsarnokban. A zöldség- és a gyümölcspultok helyett most inkább a henteseknél nagy az érdeklődés, virsliből 5-6 félét is kínálnak a kereskedők.

A csarnokban átlagban 1000-1200 forint egy kiló virsli. Ennél olcsóbbat már nem is nagyon árulnak, mert itt a vevők is a minőségi, kevésbé vizes áru iránt érdeklődnek. A mezőgazdasági szakigazgatási hivatal is jónak találta az idei virsliket.

„Összesen 62 darab terméket vizsgáltunk meg ebben a körben. Élelmiszer-biztonsági problémákat nem találtunk, többnyire minőségi problémákat fedeztünk fel. Jó minőségű termékeket drágább alapanyagokból lehet előállítani” – jelentette ki a Hír TV-nek Pleva György, az MgSzH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.

A pezsgőből viszont az olcsóbb fogy jobban. Az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc polcait folyamatosan újra kell tölteni az akciós kínálatból.

„Ebben a pár napban 15-20 szoros mennyiségeket értékesítünk, mint év közben. Jellemzően a középkategóriás termékeket keresik jobban, ami azt jelenti, hogy a 700 és 900 forintos pezsgők fogynak a legjobban. A prémium palackos érlelt pezsgők egyébként nagyobb mennyiségben fogynak” – mondta a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője, Fodor Attila.

A nagyszámú akció miatt egyébként a szilveszteri szezontermékek sehol sem kerülnek többe, mint tavaly,

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!