2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Nyugdíjemelést jelentett be Lázár

2017. október 5., csütörtök 18:11

Novemberben lesz nyugdíjemelés, és elképzelhető, hogy a nyugdíjasok decemberben, a választások előtti karácsonyra is kapnak Erzsébet-utalványt – jelentette be a kancelláriaminiszter a kormányinfón.

Lázár János azt hangoztatta: a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

„A makrogazdasági adatok jók, a gazdaság jól teljesít, siker van, közös siker van, közös teljesítmény van, és ebből a nyugdíjasok is részesülni fognak. Törvényi kötelezettségünknek teszünk eleget, amikor a nyugdíjak vásárlóértékét megtartva, emelni fogjuk a nyugdíjakat novemberben a tavaszi emeléshez képest, és nyugdíjprémiumot is fogunk biztosítani. Ennek a tételes számainak a kiszámítása folyamatban van” – mondta a miniszter.

A kormány visszatartotta a nyugdíjemelést

Hazugságnak tartja a kancellárminiszter bejelentését a szocialista Korózs Lajos. Közleményében azt írja: szó sincs nyugdíjprémiumról, a Fidesz ugyanis év eleje óta visszatartotta a nyugdíjemelés egy részét. A politikus emlékeztet rá: törvény garantálja az idősek járandóságát, ami januártól jár a nyugdíjasoknak. A visszatartott részre éppen ezért szerinte a kormánynak kamatot kellene fizetnie, hiszen nem használhatta volna ingyen a nyugdíjasok pénzét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!