2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Párizs szeme - Brassai Gilbert

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Nyolc év fegyházat kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, aki kiskorúakat rontott meg. A férfira a Székesfehérvári Törvényszék szexuális erőszakért és szexuális visszaélésért 8 év fegyházbüntetést szabott ki. Az egyik nevelőt is bűnösnek mondták ki, de a másfél éves börtönbüntetését próbaidőre felfüggesztették. Az ügyben tucatnyi fiatal vallotta magát áldozatnak.

  • Nyolc év fegyházat kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Állami gondozott gyerekek élnek a bicskei gyermekotthonban, olyanok, akiket valamiért kiemeltek családjukból. A gyermekek gyámja az intézmény igazgatója, akit az otthon alkalmazottai 2011-ben már feljelentettek szexuális zaklatás miatt, a nyomozást viszont megszüntették bűncselekmény hiányában. 2016-ban viszont az egyik gondozott fiú vonat elé vetette magát, az öngyilkosság után barátja ismét feljelentette az igazgatót, akit ezután felfüggesztettek.

Julián – aki szintén áldozat – a RTL Klubnak mesélt arról, hogy mik történtek a bicskei otthonban. „Odajött, megölelt, megsimogatott, adott puszit, éreztette a bizalmát” – mondta.

A fiú arról mesélt, hogy a lakók megbíztak az igazgatóban, úgy érezték önzetlenül szereti őket. „Felállt és odajött mellém, a pólómba nyúlt és a hátamat simogatni kezdte”.

Ez több fiatallal is előfordult, a történet pedig gyakran folytatódott. A jegyzőkönyvek szerint az igazgató simogatta és fogdosta a fiúkat, volt hogy pornófilmet nézett velük és szexuális cselekményekre is sor került. Az esetek után előfordult hogy pénzt, édességet vagy cigarettát adott a kiskorúaknak.

Az elsőrendű vádlott 2016 óta előzetes letartóztatásban van. Az ügyben 12 fiatal vallotta magát áldozatnak. A bíró indoklása szerint a sértettek vallomásai egybehangzóak voltak, az ítéletet pedig az is súlyosította, hogy vádlott többszörösen kiszolgáltatott helyzetű gyerekek ellen követett el szexuális erőszakot és visszaélést.

„A törvényszék 8 évnyi szabadságvesztésre, mellékbüntetésként 8 évnyi közügyektől eltiltásra ítéli.Többnyire fokozottan szeretetéhes gyermekek sérelmére követte el, azok bizalmával visszaélve. Sok gyermek olyan életkorban szenvedett el, ami fokozottan fontos a személyiségüket fejlődése, pszichoszexuális fejlődése szempontjából. Olyan cselekményeket valósított meg, amiket igazgatóként éppen meg kellett volna akadályoznia” – mondta Morócz Emil, a Székesfehérvári Törvényszék tanácselnök bírója.

Az elsőrendű vádlott – aki egyébként Bicske díszpolgára és állami kitüntetést is kapott a munkájáért – csendben hallgatta az ítélet indoklását, néha a fejét ingatta és mosolygott. A bűnösségét tagadta, és nem ért egyet az ítélettel.

A másodrendű vádlott négy gyermeket zaklatott. Az egykori nevelőt másfél év börtönre ítélték, de büntetésért próbaidőre felfüggesztették, továbbá mindkettőjüket, örökre eltiltották a kiskorúak nevelésétől.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott egykori igazgató továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!