2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Nyolc év fegyházat kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, aki kiskorúakat rontott meg. A férfira a Székesfehérvári Törvényszék szexuális erőszakért és szexuális visszaélésért 8 év fegyházbüntetést szabott ki. Az egyik nevelőt is bűnösnek mondták ki, de a másfél éves börtönbüntetését próbaidőre felfüggesztették. Az ügyben tucatnyi fiatal vallotta magát áldozatnak.

Állami gondozott gyerekek élnek a bicskei gyermekotthonban, olyanok, akiket valamiért kiemeltek családjukból. A gyermekek gyámja az intézmény igazgatója, akit az otthon alkalmazottai 2011-ben már feljelentettek szexuális zaklatás miatt, a nyomozást viszont megszüntették bűncselekmény hiányában. 2016-ban viszont az egyik gondozott fiú vonat elé vetette magát, az öngyilkosság után barátja ismét feljelentette az igazgatót, akit ezután felfüggesztettek.

Julián – aki szintén áldozat – a RTL Klubnak mesélt arról, hogy mik történtek a bicskei otthonban. „Odajött, megölelt, megsimogatott, adott puszit, éreztette a bizalmát” – mondta.

A fiú arról mesélt, hogy a lakók megbíztak az igazgatóban, úgy érezték önzetlenül szereti őket. „Felállt és odajött mellém, a pólómba nyúlt és a hátamat simogatni kezdte”.

Ez több fiatallal is előfordult, a történet pedig gyakran folytatódott. A jegyzőkönyvek szerint az igazgató simogatta és fogdosta a fiúkat, volt hogy pornófilmet nézett velük és szexuális cselekményekre is sor került. Az esetek után előfordult hogy pénzt, édességet vagy cigarettát adott a kiskorúaknak.

Az elsőrendű vádlott 2016 óta előzetes letartóztatásban van. Az ügyben 12 fiatal vallotta magát áldozatnak. A bíró indoklása szerint a sértettek vallomásai egybehangzóak voltak, az ítéletet pedig az is súlyosította, hogy vádlott többszörösen kiszolgáltatott helyzetű gyerekek ellen követett el szexuális erőszakot és visszaélést.

„A törvényszék 8 évnyi szabadságvesztésre, mellékbüntetésként 8 évnyi közügyektől eltiltásra ítéli.Többnyire fokozottan szeretetéhes gyermekek sérelmére követte el, azok bizalmával visszaélve. Sok gyermek olyan életkorban szenvedett el, ami fokozottan fontos a személyiségüket fejlődése, pszichoszexuális fejlődése szempontjából. Olyan cselekményeket valósított meg, amiket igazgatóként éppen meg kellett volna akadályoznia” – mondta Morócz Emil, a Székesfehérvári Törvényszék tanácselnök bírója.

Az elsőrendű vádlott – aki egyébként Bicske díszpolgára és állami kitüntetést is kapott a munkájáért – csendben hallgatta az ítélet indoklását, néha a fejét ingatta és mosolygott. A bűnösségét tagadta, és nem ért egyet az ítélettel.

A másodrendű vádlott négy gyermeket zaklatott. Az egykori nevelőt másfél év börtönre ítélték, de büntetésért próbaidőre felfüggesztették, továbbá mindkettőjüket, örökre eltiltották a kiskorúak nevelésétől.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott egykori igazgató továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!