2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nyitrai: A valódi menekülteket nem hagyják az út szélén

2015. június 16., kedd 18:07, frissítve: kedd 19:10

A szükségnek nincs neme, származása, meggyőződése – mondta a Baptista Szeretetszolgálat vezetője egy budapesti menekültügyi konferencián. A kormány illetékese azt hangoztatta, hogy a valódi menekülteknek Magyarország a jövőben is segítséget nyújt.

Magyar népdalt énekeltek a Baptista Szeretetszolgálat egyik menekültotthonában. A karitatív szervezet két ilyen szállót tart fenn, összesen 80 férőhellyel. Mindkettő tavaly nyílt az Európai Menekültügyi Alap támogatásával.

„A szeretetszolgálat nem foglalkozik sem a politikai háttérrel, sem azzal, hogy valaki milyen fajú vagy vallású, nemzetiségű, hiszen mi csak a szükséget látjuk. A szükségnek pedig nincsen faja, politikai meggyőződése, nemzete, neme, hanem csak a szükség van” – mondta Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

A szeretetszolgálat konferenciáján a kormány illetékese azt hangoztatta, hogy a valódi menekülteket Magyarország nem hagyja az út szélén. „Szeretném azt a mondatot nagyon hangsúlyosan elmondani, hogy a magyar kormányzat mindenkinek, aki menekült, és valami miatt el kell hagynia az országát, őt üldözik faja, vallása vagy bármilyen más okból, azok számára segítséget ad” – jelentette ki az Emmi helyettes államtitkára, Nyitrai Imre.

A szeretetszolgálat intézményeit fenntartó központ vezetője azt mondja, hogy nem egy menekültet kínoztak meg hazájában. „Volt olyan, akinek fúróval fúrták a sípcsontját. Ezek borzalmasak, ezekbe belegondolni is borzalmas. És mi csak belegondolunk, de ők átélték. És ez egy szörnyű dolog, tehát nyilvánvalóan meg kell nekik adnunk azt a támogatást, hogy ezt túl tudják élni” – így Ghyczy Gellért projektvezető.

A baptisták 143 menekültek láttak el eddig, akiknek a fele Afganisztánból érkezett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!