2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban

Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

  • Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban

Kiemelték: vasárnap virradóra volt az utolsó fagyos éjszaka. A minimumok az átlagosnál jóval alacsonyabbak voltak, 2 méteres magasságban is több helyen előfordult fagy. A leghidegebb Zabarban volt, ott mínusz 2,4 fokig süllyedt a hőmérséklet.

A következő napokban viszont jelentős enyhülés valószínű, már nem várhatók hajnali fagyok. Sőt, a jelenleg Spanyolország térségében lévő meleg hamarosan Magyarországra is elér, így a jövő hét első napjaiban országszerte nyáriasan meleg idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében ismerteti: hétfőn általában derült, napos, száraz idő várható. Ugyanakkor sokfelé élénk, a Dunántúl északi és nyugati részein erős, a Kisalföldön időnként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 2-13, napközben 24-27 fok lesz.

Kedden is általában derült, napos idő várható. Csapadék estig nem lesz, legfeljebb a késő esti, éjszakai óráktól lehet már a nyugati megyékben helyenként zápor, zivatar. Több helyen megerősödik a szél. Hajnalban 5-14, délután 25-30 fok valószínű.

Szerdán délig elsősorban az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében a csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 7-14 fok között valószínű. A nappali maximumok az ország nyugati, délnyugati felén 17-21, míg északkeleten 22-27 fok között alakulnak.

Csütörtökön több helyen valószínű eső, zápor, főként a déli, illetve a keleti megyékben néhol zivatar. A légmozgás élénk, a Kisalföldön erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között valószínű.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan előfordul eső, záporeső, illetve zivatar. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumok 4-11, a maximumok 17-24 fok között alakulnak.

Szombaton a rövidebb napos időszakok mellett inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 6-11 fok lesz. Napközben 17-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, és több helyen előfordulhat eső, záporeső, helyenként zivatar. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali 8-14 fokról 17-28 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten mérhetik a magasabb maximumokat - olvasható az előrejelzésben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!