2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Nullára értékelték Mirkóczki városvezetési munkáját

2020. február 21., péntek 12:01

A város Jobbikos polgármestere és a Fidelitas is értékelte Eger elmúlt száz napját. Mirkóczki Ádám szerint kifogásolható szerződések kerültek elő. A helyi Fidelitas nullára értékelte a polgármester első száz napos teljesítményét. Inspirációként Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényét ajándékozták a jobbikos politikusnak.

Átvilágítással kezdte el a munkát Eger októberben megválasztott polgármestere. Mirkóczki Ádám, Jobbikos városvezető szerint az első száz napban kiderült, hogy kifizetetlen számlákat, és jelentős adósságot hagyott hátra a korábbi, Fidesz vezette önkormányzat.

Fontosnak tartom az átvilágítást, és az azok során kiderült botrányos szerződések, és fölösleges pénzcsapok elzárását, megszüntetését. Fontosnak tartom a demokratikus döntések gyakorlatilag azonnali bevezetését, gondolok itt a lakosságbarát önkormányzatra, ami azt jelenti, hogy nem csak közgyűlések formájában, hanem fogadóórák formájában több száz emberrel volt már személyes kontaktus, és sikerült megoldani egyéni problémájukat nagyrészben

- mondta Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám.

Száz nap, nulla teljesítmény- a helyi Fidelitas így értékelte a városvezetés első hónapjait.

Annyi történt, hogy adtak maguknak, és elvettek az egriektől. Adtak maguknak a minden idők legdrágább egri városvezetését, adtak maguknak, rokonaiknak és ismerőseiknek eddig korábban szakértők által elfoglalt pozíciókat. Adtak maguknak egy kiváló idegenforgalmi adó emelést. És elvettek az egriektől ötezer forintos nyugdíjas támogatást, a családoktól háromezer forintos iskolakezdési támogatást, a gyermekektől ingyenes jégpálya használatot

- fogalmazott a Fidelitas Heves megyei választmányának elnöke, Szepesi Ádám.

Az egri és a Heves megyei Fidelitas Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül című regényét ajándékozta Mirkóczki Ádámnak, jelezve, hogy szemben a száz nap alatti semmittevéssel, 80 nap alatt is el lehet érni nagy dolgokat.

HírTV