2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Novák Katalin: tíz év után eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat

MTI

2020. május 29., péntek 15:38

Amikor 2010-ben a Fidesz másodszor is kormányzati szerepbe került, a mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban lévő Magyarország lakossága megint megtanult bízni a kormány munkájában, és újra felfedezte a stabilitást és a biztonságot - idézte pénteki számában a Le Figaro című francia napilap Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt.

Napra pontosan tíz éve került hatalomra Orbán Viktor második kormánya, a francia napilap ennek alkalmából terjedelmes cikkben összegezte az elmúlt tíz év magyar kormánypolitikájának eredményeit.

"Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta " - mondta a lapnak Novák Katalin, a Fidesz alelnöke. "Tíz évvel később eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat. Újra felfedezték a stabilitást és a biztonságot." - tette hozzá.

"A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük " - mutatott rá, aláhúzva, hogy ezek a pillérek az alaptörvényben is megtalálhatóak, amely "hirdeti a család, a férfi-nő szövetség központi szerepét, és segíti a gyermekvállalást".

A bíráló hangokra reagálva Novák Katalin megjegyezte: "A demokrácia alapvető érték a politikai családunk és a magyar társadalom számára. Éppen elég sokáig megfosztottak tőle bennünket ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben."

MTI