2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Novák Katalin: Salgótarjánnak fejlődésre és családbarát fordulatra van szüksége

Salgótarjánnak változásra, fejlődésre és családbarát fordulatra van szüksége - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Beszterce családi nap csütörtöki megnyitóján a nógrádi megyeszékhelyen.

  • Novák Katalin: Salgótarjánnak fejlődésre és családbarát fordulatra van szüksége

  Novák Katalin hangsúlyozta: Salgótarján csodálatos adottságokkal rendelkezik, gyönyörű természeti környezetben fekszik, miközben az épített környezet "fejlesztésért kiált". A városnak olyan polgármesterre és képviselőkre van szüksége, akik figyelnek a környezetükre és hosszú távon is van elképzelésük Salgótarján jövőjéről - mondta.

Olyan vezetők kellenek - folytatta az államtitkár -, akik azt szeretnék, ha Salgótarján fejődő város és valóban a régió központja lenne, egyre jobb életfeltételeket kínálva az ott élőknek.

Október 13-án minden helyi választópolgár dönthet városa jövőjéről és saját sorsáról - mondta Novák Katalin.

Rámutatott: a kormány már eddig is sokat tett, hiszen a fejlődéshez, az előrelépéshez Salgótarján és Nógrád megye számára is biztosította a keretfeltételeket. Családközpontú jogszabályokat alkotott, családtámogatások sorát nyújtotta és azért indította el a családvédelmi akciótervet, hogy abból minél többen részesülhessenek - húzta alá.

Ugyanakkor ezzel a lehetőséggel éppen Nógrád megyében éltek a legkevesebben, és a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők száma is itt a legalacsonyabb - tájékoztatott.

Úgy vélte: talán nem is ismerik az itt élők ezeket a lehetőségeket és az önkormányzat sem tette hozzá a pozitív kormányzati kezdeményezésekhez a magáét, holott azok így válhatnának igazán elérhetővé a helyi lakosok számára.

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje olyan programmal rendelkezik, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme épp az otthonteremtési program bővítése kedvezményes vagy ingyenes telkek biztosításával a csokot igénybe vevőknek - mutatott rá Novák Katalin.

Emellett a kormánypártok polgármester-jelöltje úgy szeretné vonzóvá tenni Salgótarjánt a fiatalok számára és megállítani az elvándorlásukat, hogy közben az idősekről sem feledkezik meg - hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszélt: a városban több mint 800 három év alatti gyermek él, miközben a bölcsődei férőhelyek száma ennek mindössze 10 százaléka. Eközben a környező településeken is igény lenne a legkisebbek elhelyezésére, mégsem történt az elmúlt időszakban ezen a téren számottevő előrelépés Salgótarjánban - fűzte hozzá.

Az otthonteremtés, az iskola- és életkezdés támogatása mellett tehát itt is bőven van teendő, amelyek megoldására Szabó Csaba konkrét programmal és elképzelésekkel rendelkezik - fogalmazott az államtitkár.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!