2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Novák Katalin: Felértékelődött a családok szerepe a járvány idején

  • Novák Katalin: Felértékelődött a családok szerepe a járvány idején

Novák Katalin az Emberi Erőforrások minisztériumának család és ifjúságügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy 66 nap telt el az egészségügy veszélyhelyzet kihirdetése óta. Megváltozott az élet, számos kihívás elé állított bennünket a járvány.

– Köszönöm a türelmüket, hogy a megváltozott körülményeket ilyen jól viselik – mondta Novák Katalin. Hozzátette: kiderült, hogy mennyi erőforrás rejlik a családokban, van kire támaszkodni.

Novák Katalin azt mondta, a kormány szeretné, ha mindenki érezné, "egyetlen magyar sincsen egyedül, akkor sem, amikor koronavírus van Magyarországon, akkor sem, ha nehezebb az életünk, mint a hétköznapokban".

 

10 éve családbarát kormányként dolgoznak

Az államtitkár hozzátette: 10 éve családbarát kormányként dolgoznak, nemcsak a babavárást támogatják, hanem visszaadják az időseknek a 13. havi nyugdíjat.

Novák Katalin úgy fogalmazott: nagyon sok idős ember megtapasztalhatta, hogy a nehéz idők rájuk több terhet rónak, mint a fiatalokra. A Fidesz-kormány úgy döntött ez nem így lesz, ezért vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat. Bővítjük ennek a körét, 150 ezerrel többen kapnak 13. havi nyugdíjat, amelynek nem lesz felső plafonja sem, teljes egészében jár mindenkinek. Közölte azt is, hogy a gyes, gyet, gyed határidejét a veszélyhelyzet végéig meghosszabbították, és egyszerűsítették a családtámogatásokhoz való hozzáférés lehetőségét. Aki elveszítette a munkahelyét, annak sem kell lemondania ezekről.

Hitelmoratóriumot és Diákhitel+ is bevezettünk – jelentette ki a Fidesz alelnöke, majd bejelentette, hogy július 1-től ingyenes KRESZ-tanfolyamot és-vizsgát, illetve ingyenes nyelvvizsgát tehetnek a gyesen, gyeden lévő szülőknek.

A nyelvtanulást is támogatják

Novák Katalin hozzátette: a nyelvtanulást is támogatja a kormány, a kisgyerekkel való otthonlét pont arra való, hogy KRESZ vizsga és mondjuk egy angol tanfolyamot el lehet végezni.

Gyermekfelügyelet kérése is próbára tette az anyukákat, nemcsak a kisgyermek ellátása, de az iskolás gyermekkel való tanulás is nehézségeket okozott, mindezt a nagyszülők jelenléte nélkül. Az egyszülős családokban nehezebbé vált. Ezért döntés született a nyári táborozásról, a napközis nyári táborokat engedélyezzük, a bentalvós táborokról később születik döntés.

 – Bölcsődékben, óvodákban és általános iskolákban biztosítani kell a felügyeletet. A járványügyi előírásokat be kell tartani, de éljenek bátran ezzel a lehetőséggel – tájékoztatott az államtitkár.

Magyar Nemzet -MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!