2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Novák Katalin: A kormány mindent megtesz az élet védelmében

A kormány próbál mindent megtenni, hogy megvédje a családot, az életet - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Novák Katalin angolul szólalt fel egy hálaadási gálavacsorán, amely a magyar-amerikai együttműködést ünnepelte a vallási kisebbségek védelmében. Az eseményt a II. Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről című rendezvény keretében tartották.

  • Novák Katalin: A kormány mindent megtesz az élet védelmében

Az államtitkár azt mondta: örül, hogy olyan országban élhet, ahol "szabadon lehet megélni a hitet, jólét és stabilitás van". Sok családtagját üldözték a hite miatt a kommunizmus idején - idézte fel.

Úgy vélekedett: ha az európaiak valóban tisztelik azokat, akiket üldöznek a kereszténységük miatt, akkor tartoznak nekik azzal, hogy ők nem adják fel a saját keresztény hitüket, kultúrájukat, identitásukat.

A jólét, a kényelmes életkörülmények miatt az európaiak nem érzik veszélyben a hitüket, amelyet így hajlamosak feladni. Ez azonban tiszteletlenség az üldözött keresztényekkel szemben - vélekedett Novák Katalin.

Meg kell óvni a keresztény hitet - nyomatékosította. Ezért nagyon hálás a kormánynak, amely nemcsak beszél erről, hanem tesz is az ügyért - mondta.

Kitért rá, hogy 2011 óta új alaptörvény van Magyarországon. A jogszabály úgy fogalmaz: "büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette" - közölte. Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége - idézte az alaptörvény egy másik részét az államtitkár.

Köszönetet mondott, amiért az Egyesült Államokban partnereket találtak a családot és az életet védő (pro-family, pro-life) megközelítésükhöz.

Európában egyetlen olyan állam sincs, ahol elegendő gyermek születne - emelte ki Novák Katalin, úgy értékelve a folyamatot, hogy annak iránya rossz. Az üldözött keresztények ezzel szemben olyan helyeken élnek, ahol növekszik a népesség.

Magyarországon a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg - hangsúlyozta. Szintén az alaptörvényből idézve az államtitkár hozzátette, hogy a házasságot mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget védik.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyáknak januártól nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük. Rég nem volt annyi házasságkötés, mint most, negyvenéves csúcs dőlt meg - mondta az államtitkár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!