2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Novák Elődnek adott igazat a Kúria

Hír TV

2017. december 15., péntek 13:31

Jogerősen pert nyert Pálffy István kereszténydemokrata képviselővel szemben a volt jobbikos politikus.

A Kúria döntése szerint Novák Előd tényt állapított meg akkor, amikor négy évvel ezelőtt azt írta Facebook-oldalán, hogy a volt híradós műsorvezető ittas volt az egyik plenáris ülésen. A bíróság szerint a gúnyos minősítés nem sérti Pálffy emberi méltóságát.

Novák Előd a másodfokú ítélet után azt mondta, a Jobbik korábban többször is kezdeményezte, hogy a parlamenten belül ne lehessen alkoholt fogyasztani, ezt azonban egyetlen párt sem támogatta. A felvételek szerint Pálffy a szocialista Józsa István felszólalása közben állt fel és ment oda hozzá, megakasztva szónoklatát, majd távozóban még két jobbikos képviselőtől is elköszönt, akik kézjellel jelezték a házelnöknek, hogy a KDNP-s politikus ivott.

Kövér László nemcsak ebben az esetben nem tartott szükségesnek semmilyen szankciót, de még soha nem büntetett meg egyetlen kormánypárti képviselőt sem, miközben ellenzékieket tömegesen. A házelnököt nem zavarta, no és persze az Állami Számvevőszék sem kifogásolta, hogy a KDNP frakciója például 2016-ban is másfél millió forintért vásárolt alkoholos italokat közpénzből. A Kúria döntése után vajon hajlandó-e végre Kövér László legalább a parlamenti büfében betiltani az alkoholos italok árusítását? – nyilatkozta Novák Előd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!