2019. május 24.,
péntek, Eszter, Eliza napja

Novák Katalin: Az EP-választás tétje a bevándorlás megállítása

2019. május 15., szerda 11:03

Az európai parlamenti választás legnagyobb tétje a bevándorlás megállítása, a keresztény értékek és a magyar családok védelme lesz.

Ezt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mondta lakossági fórumán. Novák Katalin hangsúlyozta: az uniónak felelős vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik képesek megvédeni a keresztény gyökerű Európát és annak alappilléreit, a családokat. Az államtitkár hozzátette: ez csak akkor lehetséges, ha olyanok kerülnek vezető szerepbe, akik nem támogatni, hanem megállítani akarják a migrációt.

Úgy fogalmazott:

"Nem illegitim bürokratáknak kell döntéseket hozni, hanem felhatalmazással bíró legitim vezetőknek, ez a jövőnek az egyik fontos kérdése, és természetesen az, hogy milyen válaszokat adunk a migrációs kihívásokra, hogyan reagálunk a népvándorlásra, amely az európai uniót sújtja, Európa felé közelít, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlás ellenes válaszokat adunk és ezzel szorosan összefügg, hogy hogyan támogatjuk a fiatalokat a családalapításban, a gyermekvállalásban és a gyermeknevelésben"