2019. február 17.,
vasárnap, Donát napja

Novák: a kormány támogatja a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését

MTI

2018. november 29., csütörtök 19:30

A kormányzat a nők foglalkoztatásának megkönnyítésével és a bölcsődei férőhelyek bővítésével is segíti a nők számára a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését - jelentette ki Novák Katalin csütörtökön Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy tanácskozáson közölte: ezt szolgálja a diplomás gyed, a gyed extra, a rugalmas munkavégzés támogatása, a kisgyermekes anyák foglalkoztatása után járó járulékkedvezménye is.

Ezek annál is inkább fontosabbak, mert ma már a nőknél nagyobb a diplomások aránya, mint a férfiaknál, így nagyon kitolódott a gyermekvállalás ideje - tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: a diplomás gyed bevezetése nyomán azok a nők is teljes összegű támogatást kaphatnak, akik rögtön a diploma megszerzése után döntenek a gyermekvállalás mellet.

A gyed extra révén a kisgyermekes anyák munka mellett is részesülnek a gyermek után járó magasabb összegű juttatásban a gyerek 3 éves koráig.

A munkavédelmi akció keretében pedig, kisgyermekes anyák foglalkoztatása esetén, járulékkedvezményt vehetnek igénybe a munkaadók - sorolta.