2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány huszonhat bentlakásos intézményében több mint kétezerötszáz gyermekről gondoskodnak.

  • Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát a több mint három évtizedes humanitárius munkájának elismeréseként, amivel lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat – olvasható a miniszter Facebook-bejegyzésében. Kásler meglátása szerint Böjte Csaba az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre: Csaba testvér filozófiája az, hogy olyan keresztény alapvetéseket vezessen be az ott élő gyermekek felkarolásánál, amely túlmutat a kulturális különbségeken és a történelmi ellentéteken. Mára a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményében több mint 2500 gyermekről gondoskodnak.

Gyermekmentő missziójával egy olyan új szemléletet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőke

– írja Kásler Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!