2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Nő az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók körében is

Az egészségügyi dolgozók körében is folyamatosan nő az oltási hajlandóság - erről beszélt a HírTV-nek nyilatkozó orvosigazgató. Tapasztalatai szerint a vakcina beadása fájdalommentes. Enyhébb és gyorsan múló tüntetek legfeljebb az ismétlő oltás után jelentkezhetnek.

  • Nő az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók körében is

Egyre több egészségügyi dolgozó kapja meg a koronavírus elleni védőoltást. Azoknál, akik már az ismétlő vakcinánál tartanak, egy hét múlva alakul ki a teljes védettség.

A HírTV-nek nyilatkozó orvosok hétfőn az első adagot kapták a Pfizer oltóanyagából. Azt mondták, a jelenlegi járványhelyzetben a vakcina jelenti a megoldást, ezért fontos, hogy minél hamarabb, minél több ember szerezzen védettséget.

Az egyik klinikai kutatással foglalkozó cég orvosigazgatója szerint, enyhe és gyorsan múló mellékhatások legfeljebb a második vakcina után érezhetőek. Szakolczai-Sándor Norbert azt mondta, ahogy a társadalom egészében, úgy az egészségügyi dolgozók körében is fokozatosan nő az oltási hajlandóság.  

Magyarországon eddig több, mint 120 ezren kapták meg a védőoltást, amelyre a koronavirus.gov.hu internetes oldalon lehet regisztrálni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió forintos egészségügyi beruházást adtak át a Harkányi Termál Rehabilitációs Központban. A projekt, mely egy nagyobb fejlesztés utolsó része, a járóbeteg ellátást érinti.
Jövőt épít Hangony

Jövőt épít Hangony

15 férőhelyes, mini bölcsődével gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony. Amellett, hogy a településen sok a kisgyermekes család, a munkahelyteremtés is fontos tényező volt a fejlesztés szempontjából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!