2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Belföld

Nő a feszültség a Momentum és az MSZP között

Nem volt hajlandó kommentálni Kerpel-Frónius Gábor főpolgármester-helyettes azon kijelentését a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, miszerint kisstílű mandátum-kereskedésbe fogott az MSZP. Az ügy előzménye az, hogy Kerpel lemondott képviselői mandátumáról a 13. kerületben, majd először átadta a jelölés lehetőségét az MSZP-nek. Később viszont a Momentum mégis saját indulót mutatott be.

  • Nő a feszültség a Momentum és az MSZP között

„A 13. kerületben is együtt indulnak az ellenzéki pártok és köztük én is elindulok.” – az októberi választások előtt közösségi oldalán így jelentette be Kerpel-Frónius Gábor, hogy ő is elindul az önkormányzati választáson. Az előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben alulmaradt momentumos politikus végül mandátumot szerzett.

„Most pedig eskütételre szeretném szólítani a megválasztott főpolgármester-helyetteseket.”

A választásokat követően Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesként az okosvárosért és a részvételiségért felel. Kinevezése azonban problémát okozott a 13. kerületben, ugyanis Kerpel-Froniusnak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania mandátumáról.

A főpolgármester-helyettes Facebook bejegyzésében akkor azt írta: azt tartaná "fairnek és helyesnek", hogyha a helyére egyik momentumos párttársa kerülne. Ugyanakkor bejegyzésében azt is elismerte, hogy ő maga mást ígért a kerület szocialista polgármesterének, Tóth Józsefnek és az MSZP-nek.

„Engem meglepett az, hogy egy kisstílű mandátum kerekeskedelembe fogott a Magyar Szocialista Párt” 

- ezt azután jelentette ki a főpolgármester-helyettes, hogy a városrész szocialista polgármestere át akarta venni a jelölés jogát, amit a Momentum nem fogadott el és saját jelöltet nevezett ki Polyák Krisztina személyében. Kerpel-Fronius Gábor korábban közösségi oldalán úgy fogalmazott: "erős nyomás" alatt adta át kerületi pozícióját a szocialistáknak, egy héttel később azonban pártja országos elnöksége felülbírálta ezt a döntését.

Az angyalföldi szocialisták közleménye szerint idézem: "A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet." Mint írják olyan jelöltet szeretnének indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó nem volt hajlandó kommentálni híradónknak Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes kritikáját.

Közben a Magyar Nemzet értesülései szerint nem csitulnak az indulatok az MSZP és a Momentum között a 13. kerületben. A lap rámutatott, hogy a szocialisták budapesti elnöke 2022-őt említve már előválasztásról beszél. Molnár Zsolt szerint abból, hogy ki hogyan szerepel a márciusi időközi megméretésen, le lehet vonni a megfelelő következtetést.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!