A Kossuth teret betölti a forralt borok és frissen sültek illata, ám aki szán egy kis időt a nézelődésre, a hagyományos forralt bor, kenyérlángos mellett egészen különleges, titkos recept alapján készült ételeket is talál.
– Megálmodtam, majd ébredés után kipróbáltam, és bejött – foglalja össze a rántott töltött káposzta receptjét Váradi Lívia, aki azt elárulta, hogy
a híres hagyományos szabolcsi töltött káposzta – sertéshússal, rizzsel – kap egy panírbundát, melynek összetétele szakmai titok, a forró olajban megsült finomsághoz fokhagymás, kapros mártással adnak. A kaposzta.neked standjánál más különlegességet is választhatunk, például a rántott malacfület.
– Ez az apukám ötlete volt. Az idén nem hoztuk a forgatagba, azonban olyan sokan kérték és keresték, hogy ezzel is gazdagítjuk az ételsorunkat. Ami pedig a desszerteket illeti, a megszokott almás, mákos vagy túrós rétes után egészen különlegesnek hangzik és ízében is új élményt ígér a belga csokis-sós karamellás rétes.
A tér túlsó oldalán Marsalkó Gáborék is álmodtak, a spanyol édességként is ismert sült tésztarudacskákat, a churrost alkották meg sajtból. A Forró Bachetta parmezános bundában – minden más összetevő és ezek aránya is hétpecsétes titok – sült parenyicacsíkokat jelent áfonyaöntettel megbolondítva.
A teljes cikk a Szon.hu honlapján olvasható.
Fotó: Bozsó Katalin / Szon.hu