2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Nincs egyezség Ferencvárosban

Hír TV

2019. augusztus 2., péntek 18:06

Inkorrekt feltételeket szabnak és fiktív pozíciót ajánlottak fel Baranyi Krisztinának a baloldali pártok. Az LMP polgármesterjelöltjének riválisa, Jancsó Andrea antikorrupciós alpolgármesteri pozíciót adna vetélytársának. Baranyi visszautasította a gesztust és közölte, hogy még az előválasztás alapfeltételeiben sem sikerült megegyezniük.

Megegyezni még nem sikerült az ellenzéknek a Ferencvárosi előválasztás technikai részleteiről, de a kerület polgármester-jelöltjei már pozíciókkal alkudoznak.

Jancsó Andrea, akit a Momentum a Szocialisták és a Jobbik támogat facebook bejegyzésében egy nem létező antikorrupciós alpolgármesteri titulust ajánlott fel riválisának Baranyi Krisztinának, amit a politikus visszautasított. Az LMP jelöltje válaszul azt írta idézem: Ha én nyerem az előválasztást Ferencvárosban nem lesz korrupció.

Jancsó Andrea Híradónknak elmondta, a pozíciók előre leosztását azért tartja fontosnak, hogy hosszútávon is honorálva legyen mindkettejük munkája.

Az MSZP, a Momentum és Jobbik jelöltje szerint ők mindent megtettek azért, hogy egyezségre jussanak a másik féllel és legyen előválasztás augusztusban.

Baranyi Krisztina szerint olyan pozíciót ajánlottak neki, ami nem is létezik. A ferencvárosi politikus azt is elmondta, hogy az sem világos számára, hogy az ellenzéki pártok miért, akarnak minden képviselői pozícióban már az előválasztásig megegyezni, miért nem akkor kerítenek rá sort, miután világossá válik a választók mit szeretnének.

A ferencvárosi előválasztást az eredeti tervek szerint augusztus elején tartották volna meg, de a szereplők elhalasztották azt. Így a legújabb tervek szerint 12-e és 15-e között dönthetik el a kerület lakói, hogy kit támogatnak.

Hír TV