2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

New Yorkba és Chicagóba is közvetlen járat indul Budapestről

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 19:28

7 év után ismét indul közvetlen repülőjárat Budapestről New Yorkba és Chicagóba. A lengyel LOT légitársaság évente több mint százezer utassal számol.

Utoljára 7 éve indult közvetlen járat Magyarországról az Egyesült Államokba, a Malév csődjével szűnt meg. Az új járatot a lengyel LOT légitársaság üzemelteti.

„Bízom benne, hogy ami a mai napon elindul, az sokáig tart majd. Ez egy fantasztikus pillanat, egy új fejezet a LOT történetében is, hiszen az első alkalom, hogy Lengyelországon kívülről repülünk Amerikába és ez új lehetőségeket nyit meg” – mondta Rafal Milczarski, a LOT Polish Airlines vezérigazgatója.

A lengyel légitársaság évente 100-150 ezer utassal számol, az igényt a Budapest Airport vezetője is megerősíti. A Liszt Ferenc reptér utasforgalma egyébként idén az első negyedévben 17 százalékkal nőtt és a reptéren további fejlesztéseket is terveznek.

„Építjük a B-mólót, ami a nem schengeni járatokat, így az új New York-it is kiszolgálja majd, ez augusztusban nyit. Megkezdtük a tenderek kiírást egy parkolóház valamint egy raktár építésére, és már tervezzük a 3-as számú terminált, amivel akár 20 millió utast is kiszolgálhatunk” – jelentette be Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója.

A Budapest–New York járat a lengyel nagykövet szerint a V4-es országok együttműködését jelzi, amerikai kollégája pedig a gyorsabb és kényelmesebb közlekedést emelte ki. Szijjártó Péter pedig azt hangsúlyozta, hogy a járattal Budapest a befektetők számára is könnyebben elérhető lesz.

„Az elmúlt időszakban Magyarország kormánya és a BUD Airport között hatékony együttműködés jött létre, annak érdekében hogy Magyarország nemzetközi összeköttetéseit javítsuk és minél több helyet elérhetővé tegyünk Budapestről. Bizonyára emlékeznek, hogy 3 éve landolt az Air China első járata Pekingből, ami azóta is egy sikeres operációnak minősül” – emlékeztetett a külügyminiszter.

A transzatlanti járat utasait az amerikai Boeing repülőgépgyártó legmodernebb, 787-es Dreamliner modellje szállítja.

A több mint 250 utas és 10 tonna rakomány befogadására képes gépek, hetente hat alkalommal indulnak az Egyesült Államokba. Négy járat New Yorkba, kettő pedig Chicagóba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!