2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Nemzeti hatáskör a tagállami jogalap

Tavaly Németország, most pedig Lengyelország bizonyította, hogy az uniós jog nem írhatja felül a nemzeti alkotmányos szabályokat. Ezt írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit szerint a közösségi jog nem terjeszkedhet túl a nemzeti hatáskörökön. A tárcavezető megjegyezte, elemi fontosságú, hogy a tagállami alkotmánybíróságok vizsgálhassák, hogy az uniós intézmények a közösségi szerződések által rájuk ruházott hatásköri keretek között járnak-e el. Továbbá az uniós jogi aktusok vagy európai bírósági határozatok nem ütköznek-e a nemzeti alkotmányok alapvetéseivel.

  • Nemzeti hatáskör a tagállami jogalap

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!