2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Nemsokára mérhető lesz a családvédelmi akcióterv sikere

A kormányzat családoknak nyújtott támogatása és a EP-választás is téma volt a Lapzártában.

  • Nemsokára mérhető lesz a családvédelmi akcióterv sikere

A hétpontos családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a csok kiterjesztése, a hitelelengedésre vonatkozó szabályozás, valamint a nagycsaládosok autótámogatása lép hatályba július elsején – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kis Kornélia azt a kérdést szegezte vendégeihez, hogy mennyire hat ösztönzőleg a fiatalokra a kormány intézkedés-csomagja. „Első sorban itt a 40 éven aluli, fiatal házas nőket érintő tervek azok, amelyek újdonságként hathatnak, persze itt ez az autótámogatás, a sokgyermekesek támogatásába illik, nagy kérdés, hogy egyébként, hogy milyen egyéb érzelmi és biztonsági tényezők fognak dolgozni a magyar családoknál, de azzal, hogy a friss házasokat most elkezdik ezzel a támogatási formával már az első gyermek vállalására ösztönözni, az egy két éven belül mérhető lesz, hogy most ez siker volt-e, vagy sem” – felelete elsőként Bíró Mariann, az Index újságírója.

„Az egyik legfontosabb kérdés az lesz, hogy rengeteg olyan speciális élethelyzet van, amikor úgy tűnik, hogy igényelhető egy ilyen támogatás, de vannak különböző olyan, egy egy családra jellemző specialitások, ami miatt kérdés, hogy jogosultak-e a különböző támogatásokra és ezeknek a megválaszolásával a részletszabályok kidolgozásáig várnunk kell, valóban érdekes lesz. Amit nagy újdonságnak és üdvözlendőnek tartok, hogy a csok-nak a használt ingatlanokra felvehető támogatása az örökbefogadás esetén is igényelhető lesz, akiket ez érint, azoknak ez hatalmas segítség lesz. Ahogyan az intézkedésekből is látszik, arról van inkább szó, hogy ha valaki családot akar vállalni, akkor ne az a csengő szólaljon meg benne elsőként, hogy hogy fogom ezt a családot eltartani. Csodát, demográfiai szempontból ezekkel az intézkedéssel nem lehet elérni. Az anyagi szemponton túl sok más szempont is szerepet játszik, amit mérlegelnek gyermekvállaláskor, vagy házasságnál” – húzta alá Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap szerkesztője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!