2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nemsokára biztosan döntenek az új alaptörvényről

2016. október 30., vasárnap 13:17, frissítve: vasárnap 17:35

November 8-án biztos lesz szavazás a parlamentben az alaptörvény módosításáról, függetlenül a letelepedési kötvény visszavonásától – jelentette be Gulyás Gergely.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a megfogalmazott alaptörvény-módosítás szövegét a Jobbik és az LMP is támogatja, ezért csütörtökön már a törvényalkotási bizottság is tárgyalja azt. A parlament elé november 8-án kerül. Mivel ez kétharmados törvény, két ellenzéki szavazat is kell az elfogadásához. Gulyás Gergely az kizárta, hogy engednének a Jobbik követelésének, miszerint ők akkor voksolnak a módosítás mellett, ha a kormány visszavonja a letelepedési kötvényről szóló jogszabályt.

„Mi semmiféle cserét ebben az ügyben azért sem akarunk ajánlani, mert úgy gondoljuk, hogy ez a lépés az ország érdekében áll. Ráadásul kifejezetten megfelel a Jobbik korábbi politikai követelésének, kérésének, azaz hogy módosítsuk az alkotmányt a menekültjog területén, akkor úgy gondoljuk, hogy nincs miért, mit elcserélni. Az, hogy a Jobbik egyébként zsaroláshoz folyamodik egy olyan ügyben, amiben igazolhatóan már korábban a kancelláriaminiszter és a miniszterelnök is nyilatkozott arról, hogy a letelepedési kötvény ügyben ennek az egész konstrukciónak a felülvizsgálata indokolt, ezt mi tudomásul vesszük, mert nem tudunk mást tenni, de úgy gondoljuk, hogy a kettőt nem kell összekapcsolni” – nyilatkozta Gulyás Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!