2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Németh Szilárd: Vannak, akik szélnek eresztenek titkokat

Már idén látható lesz a haderőfejlesztés eredménye, Magyarország a térség legmodernebb haderejét építi – számolt be Németh Szilárd. A 2010-es kormányváltás lehetővé tette, hogy azok is élvezzék a gazdaság növekedésének eredményeit, akik leginkább megszenvedték az elvtársak korábbi nyolcéves uralmát, és a honvédség ezek közé tartozott – mondta Németh Szilárd. Jóformán szándékosan leépítették a képességeket, laktanyákat zártak be korábban. A valódi változáshoz az kellett, hogy az ország gazdasági helyzete lehetővé tegye a hadsereg fejlesztését – tette hozzá.

  • Németh Szilárd: Vannak, akik szélnek eresztenek titkokat

2015-re sikerült rendbe hozni a gazdaságot, de új szemlélet is kellett a váltáshoz, hisz a magyar honvédség teljes legatyásítását a képességek leépítését, bár a NATO-tagsággal azzal magyarázta Gyurcsány és Bajnai, de ez tudatos leépítés volt, hogy Magyarország minél gyengébb és kiszolgáltatottabb legyen. Ezzel szemben a mi érdekünk, az, hogy olyan ország legyünk, amelyik képes megvédeni magát. Az aszimmetrikus hadviselés, hibrid hadviselés, migráció és terrorizmus egyaránt olyan új kihívások, amikre meg kell tudni felelni. 

Vannak akik szélnek eresztenek titkokat, és teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a Honvédelmi Törvény értelmében Demeter Mártát kizárták a NATO delegáltak listájáról – szögezte le Németh Szilárd. Demeter Márta az általa kiszolgáltatott magyar katonát nehéz biztonsági helyzetbe hozta egy NATO misszió részeként. A partnerek igenis kérdőre vontak miket, hogy mit is csinálunk hogy ilyen delegáltak vannak a magyarok között. Ez nagyon komoly ügy, mert nem csak magát, hanem az ország katonaságát is nehéz helyzetbe hozta ezzel – számolt be Németh Szilárd. Ő minden adathoz hozzájut, ellenőrzési jogköre 100%-ig érvényesült és erre figyel as honvédség, hogy ez biztosítva legyen. Arra azonban nincs felhatalmazva, hogy saját politikai karrierjének építgetése vagy ki tudja kinek a megbízására katonai titkokat szivárogtasson ki – tette hozzá. Demeter Márta maga a nemzetbiztonsági kockázat.

A haza védelme a legfontosabb nemzeti ügy, és nyilvánvaló hogy ki milyen érdekeket szolgál– véli a parlament Honvédelmi Bizottságának fideszes elnöke. A magyar honvédségnek Magyarországot kell megvédenie, és ehhez képességekre van szüksége – számolt be Németh Szilárd. Olyan technikai fejlesztéseket kell megteremteni, amivel ez lehetővé válik. Erre sokkal több pénz jut idén, hisz már 519 milliárdos az idei honvédségi költségvetés. 44 korszerű Leopard harckocsi, repülőgép és helikopterbeszerzések lesznek, és örömmel számolhatok be, hogy lesz megint magyar fegyver a magyar katonák kezében, amivel decemberben már fel is szereltük az első magyar honvédokat – ismertette a számokat a Fidesz alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!